Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ
Η διακήρυξη της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών» για τις εκλογές που ξεκινούν αύριο

Ξεκινάνε αύριο Σάββατο οι εκλογές του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ). Στην Αθήνα θα διεξαχθούν από αύριο Σάββατο μέχρι και την Πέμπτη 25 Ιούνη, καθημερινά από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 8 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου (Κάνιγγος 33, Αθήνα). Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιούνη από τις 9 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. και την Πέμπτη 25 Ιούνη από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ., στο Βασιλικό Θέατρο. Ακόμα, εκλογές θα διεξαχθούν την Πέμπτη 25 Ιούνη από τις 3 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. στην Πάτρα, στη Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Ακόμα, σύμφωνα, με ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής μπορεί να προστεθούν και ο Βόλος και τα Χανιά.

Οι ηθοποιοί μπορούν να συνεχίσουν πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο που μέχρι τώρα έχουν πορευτεί, να αναδείξουν ξανά πρώτη και αυτοδύναμη τη «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών», στηρίζοντας αποφασιστικά τις δυνάμεις που βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στη διοίκηση του Σωματείου, κρατώντας το ζωντανό, δραστήριο, στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Οπως σημειώνεται στη διακήρυξη της «Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών», ανάμεσα σε άλλα:

«Στις εκλογές ενισχύουμε τη "ΔΕΗ" γνωρίζοντας πως έτσι ενισχύουμε την πάλη για:

  • Σωματείο μαζικό, ζωντανό, μαχητικό, αγωνιστικό: Για να ενταχθούν ακόμα περισσότεροι ηθοποιοί στη μάχη. Για να ενταθούν οι πρωτοβουλίες για τη ζωή και την τέχνη μας.
  • Συνθήκες εργασίας που να μας επιτρέπουν να ζούμε από το επάγγελμά μας. Εξασφάλιση της ενίσχυσης όλων των ηθοποιών για την περίοδο της πανδημίας. Να μην κατοχυρωθούν η απλήρωτη πρόβα και η ωρομισθία. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης σε Ελεύθερο Θέατρο, κρατικά και στο χώρο οπτικοακουστικού που να κατοχυρώνει τα παραπάνω.
  • Ανάπτυξη της τέχνης και του πολιτισμού. Ανάπτυξη δικτύου κρατικών θεάτρων σε όλη τη χώρα, στο οποίο να ενταχθούν και τα σημερινά ΔΗΠΕΘΕ. Επιχορηγήσεις που δεν θα ενισχύουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας. Δημιουργία των μορφωτικών και υλικών προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στην τέχνη και τον πολιτισμό.
  • Πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα αποκλειστικά στους καλλιτέχνες. Να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση αγοράς του πνευματικού και συγγενικού δικαιώματος από τους επιχειρηματίες. Να ενισχυθούν οι οργανισμοί συλλογικής διαχείρισης από το κράτος.
  • Υψηλού επιπέδου μόρφωση για τους ηθοποιούς, για να μπορεί να υπάρχει αληθινό θέατρο και κινηματογράφος. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Ανώτατη Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, πανεπιστημιακού επιπέδου. Ελεγχος και αναβάθμιση των ιδιωτικών Δραματικών Σχολών με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας.
  • Αγωνιστικό συντονισμό με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων για τη διεκδίκηση των κοινών δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των κοινών αναγκών μας. Το ΣΕΗ να δίνει το "παρών" στην προσπάθεια το συνδικαλιστικό κίνημα να σηκώσει το κεφάλι του μέσα από ένα μεγάλο εργατικό μέτωπο, σε αντιπαράθεση με τις φιλοκυβερνητικές και εργοδοτικές λογικές της ΓΣΕΕ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ