Παρασκευή 19 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
«Εφυγε» ο σπουδαίος Τίμπορ Μπένεντεκ

Σοκ και θλίψη στο παγκόσμιο πόλο προκάλεσε ο πρόωρος θάνατος ενός από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος, του Ούγγρου Τίμπορ Μπένεντεκ, ο οποίος σε ηλικία 48 ετών έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ο Μπένεντεκ, που τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στην προπονητική καριέρα, τον περασμένο μήνα αποχώρησε από τους πάγκους λόγω της κατάστασης της υγείας του, και ο θάνατός του ανακοινώθηκε χτες από την Ουγγρική Ομοσπονδία πόλο.

Ο Μπένεντεκ, κατά πολλούς ο καλύτερος αριστερόχειρας στην ιστορία του πόλο, έγραψε μια λαμπρή καριέρα επιτυχιών, ιδιαίτερα με την Εθνική Ουγγαρίας, της οποίας διετέλεσε αρχηγός για πολλά χρόνια και στέφθηκε τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης (1992, 1996, 2000), ενώ κατέκτησε άλλα 18 μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις. Διετέλεσε επίσης προπονητής της Εθνικής ομάδας της χώρας του, κατακτώντας έναν παγκόσμιο τίτλο, δύο μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ασημένιο και χάλκινο) και δύο ασημένια σε World League.

Σε διασυλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε σε Ούιπεστ, Ρόμα, Ρέκο, Χόνβεντ και Σλιέμα, κατακτώντας συνολικά 5 τρόπαια Champions League, ισάριθμα ευρωπαϊκά Σουπερ Καπ και ένα LEN Euro Cup. Επίσης πανηγύρισε 6 πρωταθλήματα Ουγγαρίας (4 με την Ούιπεστ και άλλο ένα με τη Χόνβεντ) και 7 πρωταθλήματα Ιταλίας (ένα με τη Ρόμα και 6 με τη Ρέκο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ