Τρίτη 23 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Νέες κινητοποιήσεις στη Γαλλία

Κινητοποιήσεις κατά της καταστολής και του ρατσισμού έγιναν μέσα στο Σαββατοκύριακο ξανά στο Παρίσι, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοκρατίας. Σπεύδοντας ξανά να διαφυλάξει το κύρος συμμάχων της όπως η κυβέρνηση Τραμπ, η κυβέρνηση Μακρόν έδωσε εντολή για την απαγόρευση διαμαρτυριών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν και μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν μια σειρά από περιπτώσεις αστυνομικής βίας που τα τελευταία χρόνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως αυτή του Ιμπραχίμα Μπαχ, ενός μαύρου Γάλλου που το 2019 είχε σκοτωθεί στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Επίσης, στο επίκεντρο των διαδηλώσεων βρέθηκε και η πολιτική Μακρόν για την Υγεία, δεδομένων των τραγικών αδιεξόδων που η πανδημία ξεμπρόστιασε και στο δημόσιο σύστημα Υγείας της Γαλλίας. Διαδηλωτές πέταξαν κόκκινη μπογιά στο κτίριο του υπουργείου Υγείας, συμβολίζοντας το αίμα όσων υπέκυψαν από την πανδημία, καταγγέλλοντας τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία, απαράδεκτες και αδιέξοδες, για εργαζόμενους και ασθενείς. Κάποιοι μάλιστα άφησαν στα σκαλοπάτια του υπουργείου ένα πανό, που του απένειμε το «μετάλλιο της περιφρόνησης». Η κυβέρνηση Μακρόν δεν περιφρονεί απλά, αλλά στοχευμένα και οργανωμένα υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων για Υγεία - εμπόρευμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ