Πέμπτη 25 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις ενάντια σε απολύσεις και ελλείψεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν χτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» που λήγει η σύμβασή τους, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Πρόκειται για 40 εργαζόμενες που όλο το προηγούμενο διάστημα σε δύσκολες συνθήκες έδωσαν από το δικό τους πόστο τη μάχη κατά της πανδημίας, ωστόσο χτες, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Σιώρας, «δεν βρέθηκε ούτε ένας υπηρεσιακός παράγοντας να δεχθεί αντιπροσωπεία του Σωματείου, παρότι το υπουργείο είχε ειδοποιηθεί. Ντροπή. Αυτοί που ξεβρωμίζουν χρόνια τα νοσοκομεία, είτε με συμβάσεις είτε με εργολάβο, απολύονται. Αυτή είναι η "ευαισθησία" απέναντι στους ήρωες...».

«Να μην απολυθεί κανείς!» τόνισε ο Ηλ. Σιώρας, προσθέτοντας μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα οδηγούνται σε απόλυση τουλάχιστον 300 συμβασιούχοι από το νοσοκομείο.

Στο Νοσοκομείο Σερρών

Κινητοποίηση στην είσοδο του Νοσοκομείου Σερρών πραγματοποίησε χτες η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών, καταγγέλλοντας την έλλειψη αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο, η οποία έχει οδηγήσει στο να βρίσκονται «στον αέρα» 1.123 προγραμματισμένα χειρουργεία.

Παράλληλα, η Ενωση επισημαίνει ότι στο νοσοκομείο υπηρετούν μόλις τρεις γιατροί στο Ακτινολογικό και δυο στον Αξονικό Τομογράφο, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν έναν τεράστιο όγκο διαγνωστικών εξετάσεων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία και μαζικοί φορείς της πόλης, ενώ στο πλευρό των εργαζομένων του νοσοκομείου βρέθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής. Χαιρετίζοντας την κινητοποίηση επισήμανε πως οι ελλείψεις του νοσοκομείου, τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικοί, συναντώνται σε καθημερινή βάση σε όλες τις δημόσιες δομές Υγείας της χώρας. Εξέφρασε επίσης τη στήριξη του Κόμματος στα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου, των σωματείων και των φορέων του νομού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Συνέχεια με νέες κινητοποιήσεις

Οι υγειονομικοί κλιμακώνουν την αγωνιστική δράση τους με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα:

  • Παναττική στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) την Τρίτη 30 Ιούνη και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Παναττική στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) την Τετάρτη 15 Ιούλη και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττική σύσκεψη συμβασιούχων της Υγείας την Κυριακή (2024-02-17 00:00:00.0)
Απαίτησαν μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις (2020-07-16 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες αγώνα και διεκδίκησης στα νοσοκομεία (2020-06-24 00:00:00.0)
Παναττική κινητοποίηση με αιχμή την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά (2018-12-11 00:00:00.0)
Κεντρικό αίτημα οι μαζικές προσλήψεις (2007-02-23 00:00:00.0)
Διεκδικούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (2007-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ