Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΕΦΙΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κινητοποίηση στο ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ»

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων Φροντιστηρίων - Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος (ΣΕΦΙΕ), συνεχίζοντας τον αγώνα για την πληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 120 εκεί εργαζόμενους.

Στη διάρκεια της χτεσινής κινητοποίησης οι εκπρόσωποι του ΣΕΦΙΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στους εργαζόμενους, ενώ για άλλη μια φορά η εργοδοσία ήταν εξαφανισμένη. Το ΣΕΦΙΕ καταγγέλλει την εργοδοσία - «φάντασμα» και δηλώνει ότι θα κλιμακώσει τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που απασχολούνται σε πρωτόγνωρες συνθήκες εργασίας. Συνθήκες που περιλαμβάνουν καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, απλήρωτες ώρες διδασκαλίας σε περίπτωση μη προσέλευσης των σπουδαστών κατά παράβαση της σύμβασης, ανύπαρκτα μέτρα προστασίας στο χώρο εργασίας κ.ά.

Το ΣΕΦΙΕ απαιτεί άμεση συνάντηση με την εργοδοσία των ΙΕΚ «ΠΑΣΤΕΡ» και καλεί κάθε εργαζόμενο να υπερασπιστεί τη σύμβασή του και τον κόπο του, να μη δουλέψει ούτε μία ώρα απλήρωτος. Ξεκαθαρίζει ότι οι εκβιασμοί δεν θα περάσουν και καλεί την εργοδοσία να σταματήσει την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί:

  • Καμία βλαπτική μεταβολή στους όρους της σύμβασης των εργαζομένων (πλήθος ωρών - αμοιβή - ασφάλεια). Καμία περαιτέρω μείωση στα ωρομίσθια από τη νέα σχολική χρονιά.
  • Να εξασφαλιστεί για όλους τους εργαζόμενους το επίδομα ανεργίας του καλοκαιριού. Επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων το Σεπτέμβρη.
  • Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους, είτε είναι σε αναστολή είτε όχι.
  • Ολες οι ώρες τηλεργασίας και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές να καταβληθούν στο ακέραιο από τον εργοδότη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ