Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Νέες κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενάντια στα ωρολόγια προγράμματα

Με νέα κινητοποίηση, χτες, στο υπουργείο Παιδείας, συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις για τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Την ώρα που πραγματοποιούνταν συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με το ΔΣ της ΟΛΜΕ για το θέμα, εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής και επιστημονικές ενώσεις, με δρώμενα, συνθήματα και πανό κατάγγελλαν για μια ακόμα φορά την πολιτική που πετά έξω από το σχολείο και απαξιώνει μαθήματα, σε βάρος της ολόπλευρης μόρφωσης των παιδιών και οδηγεί στην ανεργία εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων.

Η συνάντηση έληξε χωρίς καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου στα όσα έθεσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους οι εκπρόσωποι της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) στο ΔΣ της ΟΛΜΕ κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου και την άρνησή του να δεχτεί στη συνάντηση αντιπροσωπεία των επιστημονικών ενώσεων. Κάλεσαν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση και ενάντια στις απολύσεις.

Οπως σημειώνει η ΑΣΕ σε δελτίο Τύπου, οι εκπρόσωποί της στη συνάντηση «ανέδειξαν ότι οι αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα όπως και αυτές που είχαν γίνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οδηγούν εκατοντάδες συναδέλφους αναπληρωτές στην απόλυση και μετατρέπουν εκατοντάδες μόνιμους σε γυρολόγους σε 5 και 6 σχολεία. Αναδείξαμε ότι το κύριο είναι το τι διδάσκεται ο μαθητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στοιχείο που δεν αναδείχθηκε ούτε από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ούτε από τις άλλες παρατάξεις.

Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από την κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Αναπτύξαμε τη θέση μας ότι ο μαθητής μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να διαμορφώνει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα που θα έχει την ικανότητα να εξηγεί τη φυσική και την κοινωνική πραγματικότητα. Θα γνωρίζει τους βασικούς νόμους κίνησης της φύσης και της κοινωνίας, τη γλώσσα ως τρόπο σκέψης πάνω από όλα και όχι απλά ως επικοινωνία, θα διδάσκεται καλλιτεχνική παιδεία, φυσική αγωγή κ.ά. Σ' αυτό το σχολείο χωράνε όλα τα επιστημονικά αντικείμενα και ειδικότητες».

Σημειώνεται πως μετά από πίεση, το υπουργείο δεσμεύτηκε για συνάντηση αύριο Τετάρτη με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και των επιστημονικών ενώσεων.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εκπαιδευτικοί χτες και στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζοντας τον αγώνα ενάντια στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. Οι ΕΛΜΕ είχαν προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Με μαχητική πορεία, που ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, κατευθύνθηκαν μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, διαδηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα νέα ωρολόγια προγράμματα που χτυπούν τη γενική παιδεία και το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για μία ακόμα φορά σέρνει τους εκπαιδευτικούς στα δικαστήρια (2024-02-08 00:00:00.0)
Παρέμβαση με αφορμή τη συγκρότηση Ομάδων Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (2019-01-25 00:00:00.0)
Κοροϊδία για «μόνιμους διορισμούς» που κρύβουν απολύσεις (2018-09-26 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (2016-09-15 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα (2000-02-11 00:00:00.0)
Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας και αλαζονείας (1999-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ