Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ
Ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων

Ξεκίνησε χτες η προπώληση εισιτηρίων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος.

Οποιος επιθυμεί μπορεί να προμηθευτεί εισιτήρια με τους παρακάτω τρόπους:

Κεντρικά εκδοτήρια εισιτηρίων ΕΦ: Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου). Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10.00 - 16.00, Σάββατο 10.00 - 15.00.

Τηλεφωνική αγορά στο τηλέφωνο 210.3272.000 Δευτέρα - Κυριακή: 09.00 - 21.00.

Ηλεκτρονική αγορά στο greekfestival.gr

Σημειώνεται ότι όλες οι θέσεις στο Ηρώδειο, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και στο θέατρο της Μικρής Επιδαύρου, κάτω και άνω διαζώματος, είναι αριθμημένες και ομαδικές αγορές δεν πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο.

Το φεστιβαλικό καλοκαίρι στο Ηρώδειο ξεκινά με μία μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Ιούλη, με τίτλο: «Τους προβολείς στήσε». Θα τραγουδήσουν οι Χρήστος Θηβαίος, Φοίβος Δεληβοριάς, Κώστας Θωμαΐδης και Ρίτα Αντωνοπούλου. Ανάμεσα στις νότες, κείμενα θα ερμηνεύσει η Ρένια Λουιζίδου. Μουσική διεύθυνση και ενορχηστρώσεις: Θύμιος Παπαδόπουλος. Κείμενα: Θάνος Μικρούτσικος, Οδυσσέας Ιωάννου. Σκηνοθετική επιμέλεια: Σεσίλ Μικρούτσικου.

Πέρα από το βαθύ αποτύπωμα που άφησε στην ελληνική κοινωνία με τα πολυερμηνευμένα τραγούδια του, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε ανεξίτηλα και τη θεατρική μνήμη, καθώς έγραψε μουσική για περισσότερες από 90 παραστάσεις, πολλές μάλιστα από τις οποίες ήταν παραστάσεις αρχαίου δράματος που πρωτοανέβηκαν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ενα συγκινητικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια, χορικά, κομμάτια για μιούζικαλ και επιθεωρήσεις, συνθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της θεατρικής σκηνής και αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό. Μουσική για έργα, μεταξύ άλλων, του Μπρεχτ, του Λόπε ντε Βέγκα και του Αριστοφάνη, τραγούδια σε ποίηση του Καβάφη, του Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου κ.ά.

Το πρόγραμμα της πρώτης βδομάδας του Ηρωδείου συνεχίζεται το Σάββατο 18 Ιούλη, οπότε η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την ευκαιρία του εορτασμού των 250 χρόνων από τη γέννηση του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, παρουσιάζει ένα γκαλά αφιερωμένο στην τέχνη του κορυφαίου Γερμανού μουσουργού.

Ο Μπετόβεν είναι ίσως ο πλέον οικουμενικός από όλους τους συνθέτες στην ιστορία της μουσικής. Με την τέχνη του άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα και ένωσε τα αισθήματα όλων των λαών του κόσμου μέσα από ήχους αιώνιους και σχεδόν αρχετυπικούς. Επαναστατικός και πρωτοπόρος, επαναπροσδιόρισε τις μουσικές φόρμες και με το ορμητικό του πάθος οδήγησε τη μουσική στο ρεύμα του Ρομαντισμού. Θα παρουσιαστούν η Πρώτη Συμφωνία, το Τέταρτο Κοντσέρτο για πιάνο και τα Τρία equali για τρομπόνια. Διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου.

Τη Δευτέρα 20 και την Τρίτη 21 Ιούλη τη σκυτάλη θα πάρει η Μόνικα παρουσιάζοντας το νέο της ελληνόφωνο άλμπουμ, έναν δίσκο που ετοίμαζε η ίδια για περισσότερο από δέκα χρόνια. Με την ορχήστρα της και μια νεανική χορωδία, με παραδοσιακά όργανα, η Μόνικα θα προσφέρει μια εμπειρία που θα μας ταξιδέψει από το παρελθόν στο παρόν, με παλιές επιτυχίες, νέα, ακυκλοφόρητα τραγούδια και πολλές εκπλήξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ