Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Σφράγισε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Και τυπικά πρωταθλητής στέφθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ

Eurokinissi

Και τυπικά πρωταθλητής στέφθηκε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ
Χρειάστηκαν μόλις τέσσερις αγωνιστικές στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 1 προκειμένου ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Η νίκη των «ερυθρολεύκων» επί της ΑΕΚ με 2-1 στο ΟΑΚΑ τούς ανέδειξε και μαθηματικά πρωταθλητές. Είναι το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια, το 45ο τους στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας και το 11ο στα 14 χρόνια ύπαρξης της Super League.

Κυρίαρχος στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός συνέχισε το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος, κυριαρχώντας σε ένα ακόμα ντέρμπι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μαρτίνς επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και προηγήθηκαν 2-0 με σκόρερ τους Ελ Αραμπί (38') και Καμαρά (45'), ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την προσπάθεια της ΑΕΚ να αντιδράσει και να πιέσει, διατήρησαν το προβάδισμα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Από τη μεριά της η «Ενωση», απόντων πολλών βασικών της στελεχών λόγω τραυματισμών και τιμωριών, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στα πρώτα 45 λεπτά και στην επανάληψη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Αραούχο στο 66'.

Προβάδισμα ο ΠΑΟΚ για τη 2η θέση

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο - πρώην πλέον - πρωταθλητής ΠΑΟΚ πήρε σημαντικότατη νίκη 2-0 επί του Αρη στο σαλονικιώτικο ντέρμπι και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της 2ης θέσης αντί της ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέκαμψε αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και υπερείχε του Αρη, ειδικά στο πρώτο μέρος, όπου σημείωσε και τα δύο γκολ (Βαρέλα 36', Σβιντέρσκι 45'), είχε χαμένο πέναλτι (Σβιντέρσκι 3' - απέκρουσε ο Κουέστα) και αρκετές ευκαιρίες. Ο Αρης αντέδρασε στην επανάληψη και απείλησε περισσότερο, όχι όμως αρκετά ώστε να δημιουργήσει ουσιαστικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ.

Στην Κρήτη, ΟΦΗ και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0, με τους «πράσινους» να είναι καλύτεροι αλλά να μη φτάνουν στη νίκη, καθώς τους ακυρώθηκαν δύο γκολ μετά από χρήση VAR, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Μακέντα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 78, ΠΑΟΚ 59, ΑΕΚ 56, Παναθηναϊκός 47, Αρης 38, ΟΦΗ 35.

Πλέι άουτ: Αλλαγή σκηνικού στην ουρά

Η νέα επιτυχία του Πανιωνίου, που νίκησε με 2-1 την Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ, αλλάζει σημαντικά τους όρους στη μάχη της παραμονής, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν πλέον βάσιμες ελπίδες σωτηρίας. Αντίθετα, νέο έδαφος έχασε ο Παναιτωλικός, που έμεινε στο 1-1 στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Τα άλλα αποτελέσματα: Βόλος - Λαμία 0-0, Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0

Η βαθμολογία: Ατρόμητος 37, Αστέρας Τρίπολης 36, ΑΕΛ 33, Λαμία 32, Βόλος 31, Ξάνθη 22, Παναιτωλικός 22, Πανιώνιος 21.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ