Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας
Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας, με βασικό αίτημα να ολοκληρωθεί άμεσα η ισοτίμηση των Τμημάτων τους με αυτά των Πολυτεχνικών Σχολών και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, έκαναν χτες το πρωί φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ). «Επαγγελματικά δικαιώματα τώρα. Μην παίζετε με τις ζωές μας», έγραφαν στις πικέτες και το πανό τους.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής (όπως και άλλων αντίστοιχων σχολών που προέρχονται από πρώην ΤΕΙ) είναι «στον αέρα» από την ίδρυση του ΠαΔΑ μέχρι σήμερα, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής. Η διαδικασία που προβλέπεται για τις Σχολές Μηχανικών των πρώην ΤΕΙ, που μετά τις συγχωνεύσεις προσάρμοσαν τα προγράμματα σπουδών τους και έγιναν πενταετείς, είναι ότι θα συσταθεί μια ειδική επιτροπή, που με βάση μια σειρά κριτήρια θα αποφασίσει για την ισοτίμηση των Τμημάτων αυτών με τα Τμήματα των Πολυτεχνείων. Ωστόσο, η επιτροπή δεν έχει ακόμα συσταθεί, και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι μηχανικοί του ΠαΔΑ παραμένουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Αντιπροσωπεία των φοιτητών συναντήθηκε χτες με τον αρμόδιο υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη, ο οποίος είπε ότι θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε ενέργειες για τη σύσταση της επιτροπής, δεν έδωσε ωστόσο κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα υπάρχουν αποτελέσματα και θα αποκτήσουν οι απόφοιτοι επαγγελματικά δικαιώματα. Οσο για τα υπόλοιπα αιτήματα που έθεσαν οι φοιτητές ώστε το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για δουλειά και να μην εξαναγκάζονται τελειώνοντας σε ένα κυνήγι δεξιοτήτων, σεμιναρίων και επιπλέον πιστοποιήσεων, ο υφυπουργός Παιδείας έδωσε αόριστες απαντήσεις, σύμφωνα με τους φοιτητές.

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος. Θα ξανάρθουμε αν χρειαστεί», δήλωναν φοιτητές μετά το τέλος της συνάντησης και τις επόμενες μέρες θα συζητήσουν για τα παραπέρα βήματά τους στη διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ