Πέμπτη 9 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εμπαιγμός για τους απορριφθέντες εκπαιδευτικούς από τους πίνακες του ΑΣΕΠ

«Μπαλάκι» μεταξύ υπουργείου Παιδείας και ΑΣΕΠ γίνονται οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν εκτός των πινάκων κατάταξης του ΑΣΕΠ, με βάση τους οποίους θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για την ερχόμενη χρονιά. Προχτές το υπουργείο Παιδείας παρέπεμπε τους εκπαιδευτικούς στο ΑΣΕΠ που καταρτίζει τους πίνακες, ενώ χτες που οι εκπαιδευτικοί με κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ, τους είπαν ότι για να αλλάξει η διαδικασία και να επανενταχθούν στους πίνακες χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία από το υπουργείο!

Οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν τον εμπαιγμό και επισήμαναν ότι πέρυσι, που είχαν υπάρξει τα ίδια τεχνικά προβλήματα και σφάλματα στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής, έγινε και ρύθμιση για την επίλυσή τους. Οι υπεύθυνοι του ΑΣΕΠ όμως αρνούνται να αντιμετωπίσουν και τους εκπαιδευτικούς της Γενικής Αγωγής με τον ίδιο τρόπο και παραπέμπουν στη διαδικασία των ενστάσεων. Ωστόσο η ολοκλήρωση της εξέτασης των ενστάσεων θα γίνει μετά την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών. Αυτό, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί, θα φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και ένα ολόκληρο χάος στα σχολεία, αφού ανάλογα με τη σειρά που θα παίρνουν οι απορριφθέντες εκπαιδευτικοί μετά τη δικαίωση της ένστασής τους και την επανένταξή τους στη λίστα, θα αλλάξει ολόκληρος ο πίνακας κατάταξης και θα επηρεάσει τις τοποθετήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, που μπορεί π.χ. Νοέμβρη μήνα να κληθούν να αλλάξουν σχολείο ή και πόλη!

Με τους αναπληρωτές εδώ και χρόνια να καλύπτουν πάγιες και στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, μοναδική λύση απέναντι σ' αυτές τις καταστάσεις που δημιουργούνται είναι η μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην Εκπαίδευση και όχι οι απολύσεις. Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, για να καλυφθούν μόνιμα οι ανάγκες των σχολείων, πολύ περισσότερο που αυτές θα είναι και αυξημένες από Σεπτέμβρη, λόγω της κατάστασης με τον κορονοϊό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ