Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σαρωτικές απολύσεις

Δεκάδες απολύσεις στο συγκρότημα των εφημερίδων «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη», αναμένονται από τις 4 του Γενάρη, όπως προκύπτει από τη χτεσινή συνάντηση των εργασιακών εκπροσώπων του συγκροτήματος με τον εκδότη Γ. Σαχπατζίδη. Οι εξελίξεις στο συγκρότημα «Μακεδονία - Θεσσαλονίκη» θα είναι σαρωτικές καθώς ο εκδότης προσανατολίζεται σε απολύσεις που εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν το 1/3 του προσωπικού που απασχολείται σήμερα σε όλες τις ειδικότητες, από τεχνικούς και δακτυλογράφους μέχρι δημοσιογράφους κλπ. Συνολικά εκτιμάται ότι θα χάσουν τη δουλιά τους από 80 έως 100 εργαζόμενοι. Μέσα στην επόμενη βδομάδα προγραμματίζεται ΓΣ των εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ενώ σήμερα θα συζητήσει τις εξελίξει το ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

  • Απλήρωτοι τους μισθούς του Δεκέμβρη και έναντι του Νοέμβρη, χωρίς τα αναδρομικά και τις αυξήσεις της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2001, θα κάνουν γιορτές οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελεύθερη Ωρα», όπως αναφέρει χτεσινή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.
  • Στη Βουλή οι δημοσιογράφοι του σχετικού ρεπορτάζ εμφανίστηκαν στα έδρανα των επισήμων στην αίθουσα του Κοινοβουλίου φορώντας αυτοκόλλητα με το σύνθημα «Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα. Οχι στις απολύσεις». Η είσοδος των κοινοβουλευτικών συντακτών έγινε δεκτή με χειροκρότημα από τους βουλευτές όλων των κομμάτων που βρίσκονταν την ώρα εκείνη στην αίθουσα συνεδριάσεων.
  • Αναβλήθηκε για τις 8 Γενάρη 2002 η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η ΕΙΙΡΑ κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η αναβολή έγινε μετά από αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ. Η ΕΙΙΡΑ είχε προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας που πραγματοποίησε η Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ), συμμετέχοντας στην τρίωρη στάση εργασίας των δημοσιογραφικών ενώσεων όλης της χώρας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ