Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
«Καλημερίζουν» το 2002

Ολοι, μικροί - μεγάλοι, χρειαζόμαστε ένα ημερολόγιο. Αν το ημερολόγιό μας είναι όμορφο, αρχίζει και η μέρα μας καλύτερα. Υπάρχουν όμορφα ημερολόγια εκδοτικών οίκων ή φορέων για μικρούς και μεγάλους. Σας παρουσιάζουμε μερικά:

  • Οι εκδόσεις Καλέντη κυκλοφόρησαν «Το τετράδιο της Αλκυόνης». Πρόκειται για το όμορφο ημερολόγιο, σαν «ένα γλυκό φιλί στη νέα μέρα που ξεπροβάλλει», της εξαιρετικής συγγραφέως παιδικών και νεανικών βιβλίων, Αλκυόνης Παπαδάκη. Τα μικρά λυρικά, αισθαντικά, αλλά και χιουμοριστικά κείμενά της κοσμούν κάθε ημέρα του χρόνου, μαζί με τις μινιατούρες που φιλοτέχνησε η εικονογράφος Ελένη Μαράθου.
  • Η Ομάδα Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Ελευσις», μια ομάδα με σοβαρή, ενδιαφέρουσα ερασιτεχνική θεατρική και γενικότερη πολιτιστική δραστηριότητα, κυκλοφόρησε ένα μονόφυλλο (από καλής ποιότητας χοντρό χαρτί) ημερολόγιο με όλες τις ημέρες και τους μήνες του χρόνου, εικονογραφημένο με ένα καλαίσθητα φιλοτεχνημένο έγχρωμο σκίτσο του Κώστα Κουφογιώργου. Σκίτσο που θεματικά «αγκαλιάζει» όλο το χρόνο.
  • Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ κυκλοφόρησε το 48ο ημερολόγιό της. Το πρώτο ημερολόγιο (1954), όπως και άλλων ετών, το είχε φιλοτεχνήσει ο αξέχαστος Α. Τάσσος. Οπως πάντα, το θέμα του ημερολογίου είναι εικαστικό και αφιερωματικό. Το ημερολόγιο, λοιπόν, του 2002 εικονογραφείται με πίνακες του ζωγράφου Χρήστου Μποκόρου, εμπνευσμένους από την Πάτμο, το φως της και τη φύση της. Το ημερολόγιο προλογίζει η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.
  • Το ημερολόγιο της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Ελευσις»
    Το ημερολόγιο της Ομάδας Νεανικής Πολυέκφρασης Αρκαδίας «Ελευσις»
    Οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» κυκλοφόρησαν ένα μικρού σχήματος ημερολόγιο αφιερωμένο στον διαχρονικά αθάνατο επαναστάτη του 20ού αιώνα Τσε Γκεβάρα. Το ημερολόγιο κοσμούν φωτογραφίες από τη ζωή και τη δράση του Τσε.
  • «Ερως» τιτλοφορείται το ημερολόγιο που κυκλοφόρησαν τα «Ελληνικά Γράμματα». Οι δώδεκα ζωγραφιές που το κοσμούν είναι πρωτότυπα έργα της ζωγράφου Susanne Riedl, ενώ τα μικρά ποιητικά κείμενα της Αργυρώς Κοκορέλη, που θυμίζουν χαϊκού, «διηγούνται» μια ιστορία έρωτα μέσα στις 365 ημέρες και νύχτες του χρόνου.
  • Οι εκδόσεις «Μίνωας» κυκλοφόρησαν το εικονογραφικό παιδικό ημερολόγιο «Πανδώρα και Πλάτωνας». Πρόκειται για τους πρωταγωνιστές της πρώτης ελληνικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Φραουλόπουλα», που μιλούν ανθρώπινα και πανέξυπνα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ