Πέμπτη 16 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΠΕΞ ΗΠΑ
Ανήγγειλε αντιρωσικές κυρώσεις

Αμερικανικές κυρώσεις στις ευρωπαϊκές εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή του «Nord Stream-2» και τμήματος του «Turkish Stream», ρωσικών αγωγών που θα μεταφέρουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη, προανήγγειλε χτες ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, λέγοντας πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν στην επιβολή κυρώσεων σύμφωνα με τον νόμο CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act, Νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων).

«Είναι μια κατηγορηματική προειδοποίηση προς τις εταιρείες, που βοηθούν στην υλοποίηση των ρωσικών έργων και συμμετέχουν σ' αυτά, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο. Αποχωρήστε τώρα, ή κινδυνεύετε να υποστείτε συνέπειες», δήλωσε ο Πομπέο.

Οι δύο αγωγοί «είναι κύρια εργαλεία του Κρεμλίνου για να εκμεταλλευθεί και να διευρύνει την εξάρτηση της Ευρώπης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, εργαλεία τα οποία υπονομεύουν την Ουκρανία, σταματώντας τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω αυτής της κρίσιμης σημασίας δημοκρατικής χώρας, εργαλείο το οποίο σε τελική ανάλυση υπονομεύει τη διατλαντική ασφάλεια. Οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν τους Ευρωπαίους φίλους μας και να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες», δήλωσε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, «πλασάροντας» το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ