Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τάσσεται απροκάλυπτα υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας στα τουριστικά λεωφορεία

Πλήρη κάλυψη παρείχε χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στη μεγαλοεργοδοσία των τουριστικών λεωφορείων της Κρήτης, η οποία αξιώνει από εκατοντάδες οδηγούς να διαγράψουν Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα, να δεχτούν να πληρώνονται με τα ψίχουλα της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ ή με ...τη μέθοδο «τράνσφερ», δηλαδή ανάλογα με τον αριθμό επιβατών!

Απαντώντας στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, απέκλεισε «κάθε ενδεχόμενο» να αποδεχτεί η κυβέρνηση τα αιτήματα των οδηγών, που κλείνοντας χτες 21 μέρες απεργίας διεκδικούν την ανανέωση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης ως έχει.

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, η αμέριστη στήριξη που προσφέρουν τα κυβερνητικά μέτρα στους επιχειρηματικούς ομίλους έχει ως αποτέλεσμα το ξεσάλωμα της εργοδοσίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η άρνηση των εργοδοτών να ανανεώσουν τη σύμβαση που έληξε σημαίνει ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Προειδοποίησε ότι ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που έχει στήσει η εργοδοσία, με 12ωρα ωράρια, απειλεί την ασφάλεια των επιβατών. Η κυβέρνηση, τόνισε, που σε χρόνο μηδέν παίρνει πλήθος αντεργατικών μέτρων ικανοποιώντας κάθε αίτημα των επιχειρηματιών, πρέπει άμεσα να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο υπουργός όχι μόνο απέρριψε τα αιτήματα αυτά, αλλά προκαλώντας ισχυρίστηκε ότι... «σεβόμαστε τη συλλογική αυτονομία των κοινωνικών εταίρων», όταν ο κατώτατος μισθός καθορίζεται πλέον με Υπουργική Απόφαση, ενώ η κυβέρνηση, χτυπώντας παραπέρα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, θεσμοθέτησε πλήθος «εξαιρέσεων» και «προϋποθέσεων» για την επέκταση των ΣΣΕ κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ