Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΜΕ
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτική Εκπαίδευση

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει εν μέσω καλοκαιριού το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ιδιωτικά σχολεία, το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την περασμένη Πέμπτη 16 Ιούλη. Το νομοσχέδιο με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» αφορά το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και έχει προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς επιφέρει σαρωτικές αλλαγές οι οποίες οδηγούν στην απαξίωση του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών και στο τσάκισμα της όποιας προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

«Να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση» καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο «διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία και προσθέτει πλήθος εργαλείων αξιολόγησης και αύξησης της κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες του κλάδου».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Οπως συνηθίζουν όλες οι κυβερνήσεις, το νομοσχέδιο με τα σκληρά αντιεκπαιδευτικά μέτρα έρχεται όταν τα σχολεία είναι κλειστά. Κοντά στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο για το Δημόσιο Σχολείο και την τροπολογία για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, συμπληρώνει την κλιμάκωση της πάγιας επίθεσης στην Παιδεία και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, που επιχειρεί και αυτή η κυβέρνηση, όπως οι προηγούμενες.

Συγκεκριμένα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν την απελευθέρωση απολύσεων και θα είναι χωρίς καμία προστασία έναντι των εκβιασμών της εργοδοσίας. Ανά πάσα στιγμή ο εργοδότης θα μπορεί να περικόπτει ώρες και αμοιβές από το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά το δοκούν, να επιβάλλει επιπλέον το δικό του σύστημα αξιολόγησης και να απειλεί με απόλυση σε κάθε περίπτωση αντίλογου.

Υποτάσσοντας ακόμη πιο έντονα την εκπαιδευτική διαδικασία στην επιχειρηματική δράση, το υπουργείο Παιδείας αποσύρει την εποπτεία του από όλες τις δραστηριότητες εντός σχολείου μετά το πέρας του υποχρεωτικού προγράμματος, για να μπορεί να μετατρέπεται σε φροντιστήριο ή σε άλλου είδους επιχείρηση. Ακόμη και για το υποχρεωτικό πρόγραμμα προβλέπεται χαλάρωση.

Η κυβέρνηση τα δίνει πραγματικά όλα στους σχολάρχες, σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων στα ιδιωτικά σχολεία, αλλά και των μαθητών.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο νομοσχέδιο και καλούμε τα συνδικάτα και όλους τους εργαζόμενους να το καταδικάσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ