Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιοδεία του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου»

Από τη συζήτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Στολτίδη, με εργαζόμενους του νοσοκομείου
Από τη συζήτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Λ. Στολτίδη, με εργαζόμενους του νοσοκομείου
Κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Υγείας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη, περιόδευσε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», που από το Σάββατο 18/7 έγινε και επίσημα πλέον το δεύτερο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, μετά το ΑΧΕΠΑ, στο οποίο θα νοσηλεύονται περιστατικά με κορονοϊό, με τη δημιουργία μιας μονάδας (έως 24 κλινών) και την ένταξή του σε τακτική εφημερία ανά δύο μέρες για Covid-19.

Να σημειωθεί ότι η πραγματοποίηση εργαστηριακών τεστ για την διάγνωση κρουσμάτων Covid-19 θα γίνεται μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αφού το υπουργείο Υγείας επέλεξε, αντί να προχωρήσει στην αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού, να κάνει συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων με συνοδό εξοπλισμό (το μηχάνημα) και τη λειτουργία του από προσωπικό του νοσοκομείου.

Μέσα από τη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου, αλλά και με εργαζόμενους σε τμήματα του νοσοκομείου, αναδείχθηκε ότι η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με την επιλογή της κυβέρνησης στην προηγούμενη φάση έξαρσης της πανδημίας να κλείσει τακτικά εξωτερικά ιατρεία και να μεταθέσει για αργότερα τα τακτικά χειρουργεία, έχει οδηγήσει σε πολύμηνη αύξηση της αναμονής των ασθενών.

Στη συνάντηση με τους οδηγούς στην πρωινή βάρδια, αλλά και με τους φύλακες, τονίστηκε η ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον διπλάσιου αριθμού εργαζομένων, αλλά και ανανέωσης του στόλου οχημάτων (ασθενοφόρων κ.λπ.). Οι οδηγοί είναι μόλις 9, από τους οποίους οι 5 θα φύγουν το Μάρτη, όταν λήγουν οι συμβάσεις τους. Στο μεταξύ, αν πάρουν όπως πρέπει τα οφειλόμενα ρεπό (60-70) και τις άδειες, θα πρέπει να σταματήσουν την εργασία τους πολύ νωρίτερα. Οι οδηγοί απασχολούνται με τη μεταφορά ασθενών σε εσωτερικές διακομιδές από κλινική σε κλινική και εργαστήρια, τη μεταφορά φαρμάκων, δειγμάτων αίματος σε ιδιωτικά εργαστήρια, κ.λπ. Λόγω έλλειψης προσωπικού φτάνουν να δουλεύουν ακόμα και νύχτα - πρωί συνεχόμενα, ενώ όπως είπαν έχουν να καθίσουν ολόκληρο Σαββατοκύριακο από το Φλεβάρη, καθώς δουλεύουν συνεχώς 6ήμερο.

Αντίστοιχα, οι φύλακες (4 άτομα στη βάρδια) δεν επαρκούν για τον έλεγχο μιας έκτασης εκατοντάδων στρεμμάτων, για έλεγχο στην πύλη και φύλαξη των κτιρίων που είναι διάσπαρτα.

Επιπλέον, στην Α' ΜΕΘ (με δυναμικότητα έως 18 κλίνες) έχουν αναπτυχθεί 10 γενικές κλίνες και 4 για Covid-19, όταν - σύμφωνα με τους εργαζόμενους - το προσωπικό οριακά επαρκεί για τη λειτουργία 8 γενικών κλινών και μίας κλίνης για Covid-19.

Τέλος, την ώρα που καθημερινά επιβεβαιώνεται η ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στο νοσοκομείο αυξάνεται ο αριθμός των ελαστικά απασχολούμενων, έχοντας ξεπεράσει τους 260 (επικουρικοί, ορισμένου χρόνου κ.λπ.). Παράλληλα η διοίκηση προσανατολίζεται στην επαναφορά των εργολάβων για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν με τη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε καθαριότητα, φύλαξη κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ