Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Τιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα»

Εκδήλωση τιμής και μνήμης σήμερα στις 8 μ.μ. από φοιτητές και εργαζόμενους

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία της ΚΝίτισσας φοιτήτριας του Παντείου, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, στις απολύσεις και την ακρίβεια.

Τιμώντας τη μνήμη της, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Νομού Αττικής διοργανώνουν εκδήλωση σήμερα στις 8 μ.μ. έξω από το πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης).

«Τιμάμε την Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν ότι έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων - ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού», αναφέρεται στο κάλεσμα, όπου σημειώνεται επίσης: «Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών, σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας, οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά, στη μόρφωση και τη ζωή!».

Το ΠΑΜΕ

«Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή προσφορά, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων και έργων έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης», τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε ανακοίνωσή του, καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε νέο και νέα, να συμμετάσχουν στη σημερινή εκδήλωση.

Οπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, «το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω από τις πύλες της ΕΤΜΑ δεν διαφέρει καθόλου απ' αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σαράντα χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να βάλει στην καραντίνα το κίνημα για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Για να βάλει στο γύψο τις εργατικές - λαϊκές αντιδράσεις που ξεσπούν λόγω της νέας κρίσης που επισπεύδει η πανδημία», σημειώνει το ΠΑΜΕ, καταλήγοντας:

«Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειές μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης, ιδιαίτερα της νεολαίας, ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ