Πέμπτη 30 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόλυση με τη ... συνδρομή της αστυνομίας

Την τρομοκρατική απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα τουριστικών ειδών στην περιοχή Κιόνι της Ιθάκης καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Η εργοδοσία, που οφείλει στην εργαζόμενη δεδουλευμένα και ένσημα «καθώς την ασφάλιζε ως τετράωρη και την κράταγε μέχρι και 12 ώρες στο κατάστημα», θέλησε όχι μόνο να προχωρήσει στην απόλυση αλλά αξίωσε από την εργαζόμενη να υπογράψει ένα κατάπτυστο κείμενο, στο οποίο αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι φταίει η ίδια για την πτώση του τζίρου του καταστήματος και την απόλυσή της, επειδή έδειχνε «ανυπακοή στις εντολές» της εργοδότριας και «δεν εξυπηρετούσε με χαμόγελο».

Οταν οι πιέσεις δεν έπιασαν τόπο, «τη δουλειά ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης»! Οπως εξηγεί το Εργατικό Κέντρο, «αξιωματικός του τηλεφώνησε στην συναδέλφισσα για να τη νουθετήσει, λέγοντας ότι, "μετά από τα παράπονα της εργοδότριας, πρέπει να περάσει από το Αστυνομικό Τμήμα να υπογράψει την απόλυσή της"». Ούτε η παρέμβαση από την Επιθεώρηση Εργασίας για την απαράδεκτη ενέργεια πτόησε τους πρωταγωνιστές του περιστατικού, που απάντησαν στην επιθεωρήτρια ότι «όλα έγιναν όπως έπρεπε».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να βγάλουν αποφάσεις στήριξης της εργαζόμενης και διεκδικεί την πληρωμή των δεδουλευμένων και την καταβολή των ενσήμων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ