Πέμπτη 30 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Τραυματισμός εργαζόμενου στην Αρκαδία

Τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου σε εργασίες εργολάβου που διαχειρίζεται τα σκουπίδια στο Μεγαβούνι Αρκαδίας καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και ΑΕ του νομού.

«Αυτά», σημειώνει, «είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου Τρίπολης, όπως των απορριμμάτων, και της ανάθεσής τους σε εργολάβο που σκοπό έχει τη μεγιστοποίηση του κέρδους του. Τα μέτρα ασφάλειας και υγείας της εργασίας θεωρούνται κόστος από τους εργολάβους και δεν λαμβάνονται. Υπεύθυνοι γι' αυτά τα "ατυχήματα" εκτός από τον εργολάβο είναι και όσοι στηρίζουν αυτήν την πολιτική ιδιωτικοποίησης βασικών υπηρεσιών των δήμων. Ευχόμαστε ο συνάδελφος να μπορέσει να αναρρώσει χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην υγεία του».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους με συλλογικές διαδικασίες να απαιτήσουν την τήρηση των μέτρων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία και απαιτεί από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας «να προβεί το συντομότερο δυνατό στη διερεύνηση του εργατικού "ατυχήματος"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ