Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
Νέα σύσκεψη για τηλεοπτικά και φιλάθλους

Eurokinissi Sports

Με τα ανοιχτά ζητήματα να είναι αρκετά και τον χρόνο να πιέζει, η Super League αποφάσισε να διεξαχθεί νέα τηλεδιάσκεψη των μελών τη Δευτέρα 3/8. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν τα δυο σημαντικά θέματα για τη Λίγκα, που έχουν να κάνουν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του νέου πρωταθλήματος και την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα. Δύο ιδιαίτερα καυτά ζητήματα για τους επιχειρηματίες των ΠΑΕ και τον στόχο να αποφύγουν περαιτέρω απώλειες κερδών ενόψει της νέας σεζόν.

Στο πρώτο ζήτημα η κατάσταση θεωρείται ρευστή μετά και την αναμενόμενη απεμπλοκή της ΕΡΤ αλλά και την απειλή για μείωση των χρημάτων από το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος εάν υπάρξει αύξηση των ομάδων, βάσει των σχεδίων αναβάθμισης των κατηγοριών. Σημειώνεται πως τα εν λόγω σχέδια προωθούνται από πλευράς ΕΠΟ και τα επιδιώκει η Λίγκα των μικρότερων κατηγοριών (Super League 2 - Football League), ωστόσο έχουν απορριφθεί από τη Super League 1. Σχετικά με την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα, η Λίγκα αναμένεται να ξανακάνει πρόταση για επιστροφή του κόσμου (έστω και με συγκεκριμένο ποσοστό παρουσίας) ενώ όπως γνωστοποιήθηκε θα ζητηθεί και συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Παράλληλα, στην τηλεδιάσκεψη αναμένεται να επικυρωθεί και η βαθμολογία για τις θέσεις 7 - 14 που εκκρεμεί.

ΑΕΚ: Παίκτης της Σέλτικ και επίσημα είναι πλέον ο διεθνής τερματοφύλακας της ΑΕΚ Βασίλης Μπάρκας, με τη σκοτσέζικη ομάδα να ανακοινώνει την απόκτησή του για τα επόμενα 4 χρόνια. Η Σέλτικ κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις των «κιτρινόμαυρων» (κάτι παραπάνω από 5 εκατ. ευρώ) και να κάνει δικό της τον 26χρονο παίκτη.

ΠΑΟΚ: Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αυστριακού κεντρικού χαφ Στέφαν Σβαμπ βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος παίκτης, που έμεινε ελεύθερος από τη Ραπίντ Βιέννης, βρίσκεται ήδη από χτες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει τα ιατρικά τεστ. Την ίδια στιγμή αρκετές δυσκολίες φαίνεται να υπάρχουν στο θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Πορτογάλο Βιεϊρίνια, ο οποίος φέρεται να μη δέχθηκε την πρόταση της ΠΑΕ.

ΑΕΛ: Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε τη μείωση των απολαβών σε ποσοστό 15% και αναδρομικά για την αγωνιστική περίοδο 2019/2020 στους ποδοσφαιριστές που είχαν προσληφθεί πριν από την 1η Ιούλη του 2020. Οπως διευκρινίζει η θεσσαλική ΠΑΕ, η μείωση ορίστηκε έπειτα από συζητήσεις με τους παίκτες προκειμένου να καλυφθεί η οικονομική ζημιά που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ