Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Παρεμβάσεις για τις σχολικές καθαρίστριες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας για τα προβλήματα της απληρωσιάς και της εργασιακής ομηρίας των σχολικών καθαριστριών έκανε την περασμένη Τετάρτη ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου μαζί με εργαζόμενες έθεσαν τα προβλήματα με τη βοήθεια των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κόντρα στην τακτική της πλειοψηφίας και παρατάξεων της «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» που ανάγκασε τους εργαζόμενους να ξεροσταλιάζουν για ώρες έξω από το χώρο της συνεδρίασης.

Οι αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις των εργαζομένων είχαν ως αποτέλεσμα την καταβολή μέρους των δεδουλευμένων, που αντιστοιχεί στις αποδοχές του Μάη. Αντίστοιχα, στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας πληρώθηκαν για τους μήνες Μάη και Ιούνη.

Οσον αφορά τις θέσεις εργασίας των καθαριστριών, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας «διαφήμισε τη νέα εργασιακή ομηρία των συμβασιούχων παρουσιάζοντας το φαρμάκι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου της κυβέρνησης ως φάρμακο», σχολιάζει ο Σύνδεσμος. Οπως όμως εξηγεί, οι συμβάσεις αυτές δεν εξασφαλίζουν πως όσοι εργάστηκαν τις προηγούμενες σχολικές χρονιές θα συνεχίζουν να δουλεύουν και την επόμενη, ενώ θέτει μια σειρά από ερωτήματα για τους όρους αμοιβής και εργασίας. Ο Σύνδεσμος διεκδικεί τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, τονίζοντας πως μόνο στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να δοθεί «πραγματική λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας».

Στο επίκεντρο το αίτημα για διασφάλιση των θέσεων εργασίας

Να μπει τέρμα στην ομηρία των καθαριστών - καθαριστριών με τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη και σταθερή εργασία, διεκδικεί το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Λάρισας. Το Σωματείο, με απόφαση που έλαβε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στα τέλη Ιούλη, τονίζει την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 9.500 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων πανελλαδικά, εκ των οποίων 200 περίπου εργαζόμενοι δουλεύουν στο νομό Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ