Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ανέλαβε αρχιδιαιτητής ο Κλάτενμπεργκ

O Aγγλος πρώην διεθνής διαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι και τυπικά ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΠΟ μετά την υπογραφή του συμβολαίου συνεργασίας. Ο Κλάτενμπεργκ θα αντικαταστήσει στη συγκεκριμένη θέση τον Πορτογάλο Μίλος Περέιρα, του οποίου η θητεία ολοκληρώθηκε μετά από δυο χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα υπήρχαν αρκετές ενστάσεις για τον ίδιο από διάφορες ΠΑΕ και κυρίως τις ισχυρές. Η συνεργασία με την Ομοσπονδία θα είναι διετής. Ο 45χρονος Κλάτενμπεργκ είναι πρώην διαιτητής της FIFA με 13 χρόνια θητεία στο πρωτάθλημα της Premier League και 12 χρόνια ως διαιτητής διεθνών αγώνων.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου ανέλυσε το πλάνο του για την ελληνική διαιτησία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα ντέρμπι θα υπάρχουν διαιτητές επιπέδου Champions League. Παράλληλα ανακοίνωσε πως θα ισχύσει πρόγραμμα ανάλυσης επίμαχων φάσεων κάθε αγωνιστικής της Super League 1, με τη βοήθεια του VAR και με τη χρήση - δημοσιοποίηση των διαλόγων κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του. Οπως επισήμανε, αυτό θα γίνει για λόγους επιβολής πλήρους διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων εκ μέρους των διαιτητών αλλά και προκειμένου να λειτουργήσει εκπαιδευτικά στο σύνολο όσων εμπλέκονται με τους αγώνες (ΜΜΕ, φίλαθλοι, κ.λπ.).

Οπως ανακοινώθηκε, ο νέος αρχιδιαιτητής θα έχει ως άμεσους συνεργάτες τους Αλαν Σνόντι (Βόρεια Ιρλανδία) και Ζοάο Καπέλα (Πορτογαλία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ