Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Με αξιόλογες επιδόσεις η πρεμιέρα

Με αξιόλογες επιδόσεις άνοιξε χτες η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως η φετινή διοργάνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού πραγματοποιείται υπό καθεστώς ειδικών συνθηκών περιλαμβάνοντας τη διοργάνωση δύο ομίλων, στο Νότο στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ και στο Βορρά στο Ποσειδώνιο, χωρίς θεατές. Ενώ από πλευράς Ομοσπονδίας έχουν καθιερωθεί αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για όσους συμμετέχουν και εμπλέκονται με τη διοργάνωση. Τα αποτελέσματα και οι τελικοί νικητές βγαίνουν μετά την ενοποίηση των επιδόσεων στους ομίλους.

Στα αποτελέσματα της χτεσινής πρώτης μέρας ξεχωρίζει η εμφάνιση του Κώστα Εγγλεζάκη στα 200 μ. ελεύθερο, που άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου. Ο αθλητής του ΑΝΟ Γλυφάδας πρώτευσε με χρόνο 1.48.31 που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα μετά το 1.47.48 του Βαζαίου. Σημειώνεται πως ο Κώστας Εγγλεζάκης έχει πιάσει ήδη το όριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στο ίδιο αγώνισμα αξιοσημείωτη θεωρείται και η εμφάνιση του 19χρονου Δημήτρη Μάρκου του ΝΟ Καλαμακίου, που κάνοντας την έκπληξη κατέλαβε τη 2η θέση με 1.48.88.

Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα ο Κριστιάν Γκολεμέεφ πήρε την πρωτιά στα 50 μ. ελεύθερο με χρόνο 22.37, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Παναγιώτη Χρήστου στα 200 μ. ύπτιο όπου πρώτευσε με 1.58.18 που αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο χρόνο για τον ίδιο φέτος. Εύκολα πήρε την πρωτιά στα 100 μ. πεταλούδα των γυναικών η Αννα Ντουντουνάκη με χρόνο 59.53.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ