Τρίτη 1 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κόντρες διαχείρισης

«Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Ο στίχος αυτός αντικατοπτρίζει όσα διαδραματίστηκαν, πλέον, πέρυσι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επικεφαλίδα τους, η διαμάχη ΓΓΑ - Μητρόπουλου (με ό,τι ο καθένας αντιπροσωπεύει), που πέρασε από πολλά στάδια και είχε άλλα τόσα επεισόδια. Αλλα για γέλια και άλλα για κλάματα. Εν κατακλείδι όμως, στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, έμεινε μια πικρή γεύση. Γιατί, παρά «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, αποδείχτηκε πως δεν ήταν μάχη «καλού - κακού», διαφορετικών φιλοσοφιών και νοοτροπιών.

Ηταν ένα, από τις συγκυρίες περισσότερο, «ανακάτεμα της τράπουλας». Δηλαδή, κοντράρισμα διαχείρισης. Παλιοί σύμμαχοι έγιναν εχθροί και τούμπαλιν. Η τοποθέτηση του καθενός, με πολλούς ν' αλλάζουν πλευρά και απόψεις πιο γρήγορα και από ...υαλοκαθαριστήρα, γινόταν με οδηγό, όχι αρχές και θέσεις, αλλά το δοκούν και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Οι δομές και η φυσιογνωμία του συστήματος έμειναν αναλλοίωτα. Ολα όσα κατά καιρούς και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ως τη γενεσιουργό αιτία των προβλημάτων, έμειναν άθικτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως τη «νέα εποχή» ηγεμονεύουν και καθορίζουν αυτοί που κάποτε χαρακτηρίζονταν «κακοί». Οι άνθρωποι που σε μια νύχτα εξαγνίστηκαν και έγιναν συνοδοιπόροι των «καλών»... Επίσης η καταπάτηση κάθε έννοιας αυτοσεβασμού, αξιοπρέπειας και δικαίου. Οι περισσότερες καταγγελίες έκνομων συμπεριφορών και πράξεων έμειναν (συνειδητά) αναπόδεικτες. Ενώ και αυτές που στοιχειοθετήθηκαν (συνειδητά) «πάγωσαν» και τοποθετήθηκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Οι ταγοί του ποδοσφαίρου έφτασαν στο σημείο να 'χει τελειώσει το πρωτάθλημα και να μην γνωρίζουμε πόσες ομάδες υποβιβάζονται ή προβιβάζονται, αν και πότε θα γίνουν μπαράζ. Να γίνεται αγώνας κατάταξης, με πολλά «παρατράγουδα» και, τελικά, ν' αποφασίζουν την άνοδο αμφοτέρων των αντιπάλων!.. Παρ' όλα αυτά, οι ιθύνοντες «στρουθοκαμηλίζουν» πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έγινε «όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος», γιατί νοιάζονται πώς «έζησαν αυτοί καλά». Και του χρόνου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ