Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απόλυση και μήνυση εναντίον εργαζόμενου που διεκδίκησε δεδουλευμένα

Με απόλυση και μήνυση «απάντησε» η εργοδοσία επισιτιστικής επιχείρησης στην απαίτηση εργαζόμενου να πληρωθεί τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις για τη δουλειά σε μέρες αργίας και νυχτερινό ωράριο. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η εργοδοσία στο εστιατόριο «Pink Flamingo» στο Σύνταγμα απέλυσε μάγειρα που εργάζεται 2,5 χρόνια στην επιχείρηση ενώ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κατηγορώντας τον για «απειλή» και «εξύβριση».

Είχε προηγηθεί η διεκδίκηση του εργαζόμενου «να καταβάλλονται τα βραδινά, οι αργίες και οι υπερωρίες που για τη συγκεκριμένη εργοδοσία όπως και για πολλές άλλες στον κλάδο είναι λέξεις άγνωστες», αναφέρει το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, «από τη μέρα που ο συνάδελφος διεκδίκησε τα δεδουλευμένα του η εργοδοσία απείλησε όλο το προσωπικό να μην έχει επαφές μαζί του, ξεκίνησε να τον συκοφαντεί ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του», ενώ ακολούθησαν το εξώδικο και η μήνυση ώστε να «νομιμοποιηθεί» με συκοφαντίες η εκδικητική απόλυση. Μάλιστα, την Τετάρτη ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο εργαζόμενος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να καταδικάσουν την παράνομη απόλυση και τη συκοφαντική μήνυση, να παλέψουν για να επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά και για να καταβληθούν οι νόμιμες προσαυξήσεις σε όλους τους συναδέλφους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ