Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
H ... Εφορία «διορίζει» διοικήσεις σε συνταξιουχικές οργανώσεις!

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις στην Ενωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων

Ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (συνδικαλιστική οργάνωση των συνταξιούχων ασφαλισμένων στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ) αποτελεί η ενέργεια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) να αφαιρέσει από τη νόμιμη διοίκηση του σωματείου τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, απροειδοποίητα και χωρίς καμιά εξήγηση, και να τον αποδώσει σε προηγούμενο πρόεδρο, που είναι επικεφαλής δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού!

Συγκεκριμένα, τον Απρίλη του 2019 έγιναν οι αρχαιρεσίες στην ΕΣΤΑΜΕΔΕ, όπου το ψηφοδέλτιο της «Πανεπιστημονικής» αναδείχτηκε πλειοψηφία. Εκτοτε, με απόφαση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, το συνταξιουχικό σωματείο εντάσσεται στο Συντονιστικό των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων.

Οι εντεταλμένοι όμως του κυβερνητικού συνδικαλισμού επιχείρησαν να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα, διοργανώνοντας μια νόθα «παραδιαδικασία» δήθεν εκλογών, χωρίς εφορευτική επιτροπή και με εικονικούς ψηφοφόρους, την επόμενη μέρα από την ολοκλήρωση των νόμιμων αρχαιρεσιών.

Στη συνέχεια, με δύο διαδοχικές προσφυγές επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν δικαστικά τη νοθεία τους, χωρίς να το πετύχουν. Πρόσφατα κατέθεσαν και τρίτη κατά σειρά αγωγή, 14 μήνες μετά τις τελευταίες εκλογές, ενώ ακόμα δεν έχουν παραδώσει στην εκλεγμένη διοίκηση τα διοικητικά και οικονομικά στοιχεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Το νέο ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ έκανε όλες τις ενέργειες για να συνεχιστεί η λειτουργία της οργάνωσης και πριν από 7 μήνες, η Δ' ΔΟΥ απέδωσε τη φορολογική διαχείριση στον νέο πρόεδρο του ΔΣ. Ωστόσο, στις αρχές Ιούλη, απροειδοποίητα και χωρίς καμιά δικαιολογία, η φορολογική αρχή αφαίρεσε την πρόσβαση της νόμιμης διοίκησης στο φορολογικό μητρώο του σωματείου και απέδωσε τη διαχείριση του ΑΦΜ στον προηγούμενο πρόεδρο του ΔΣ, επικεφαλής των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Παρά τις επίμονες παρεμβάσεις της διοίκησης, αρχικά προς τη Δ' ΔΟΥ και στη συνέχεια την ΑΑΔΕ, η υπηρεσία αρνείται να αιτιολογήσει την απόφασή της. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους: Οπου δεν φτάνουν η νοθεία, η παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών, οι κατά παραγγελία δικαστικές αποφάσεις και η κρατική καταστολή, παρεμβαίνει η ...Εφορία για να «διορίσει» συνδικαλιστικές διοικήσεις και να διαμορφώσει συσχετισμούς.

Η ενέργεια αυτή της ΑΑΔΕ αποτελεί ένα νέο ποιοτικό βήμα κλιμάκωσης της παρέμβασης του συνόλου των φορέων του κράτους, για να προλάβει και να υπονομεύσει οποιαδήποτε δυνατότητα αλλαγής συσχετισμού και προσανατολισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, την ίδια ώρα που κλιμακώνει την παρέμβαση για παραπέρα περιστολή του δικαιώματος της απεργίας και των συγκεντρώσεων, για ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρατείνονται τα «φρέσκα» προνόμια της εργοδοσίας (2020-04-09 00:00:00.0)
Κινητοποίηση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ (2019-09-23 00:00:00.0)
Επιτυχία των ταξικών δυνάμεων (2019-04-19 00:00:00.0)
Συστράτευση με την «Πανεπιστημονική» (2010-05-30 00:00:00.0)
Απέλυσε συνδικαλιστή (2004-06-26 00:00:00.0)
Επιδιώκουν μαζικές απολύσεις συνδικαλιστών (2002-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ