Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ζητά από την κυβέρνηση προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, απέστειλε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με την οποία ζητά την έγκριση πρόσληψης 190 εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου, με πλήρες ωράριο εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας, λόγω της πανδημίας από τον Covid-19.

Ως γνωστόν, παρά το γεγονός ότι η ανάγκη για καθαριότητα στα σχολεία και εξαιτίας του κορονοϊού είναι αυξημένη, εντούτοις η κυβέρνηση δεν επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες με «μπαλώματα». Και οι εργαζόμενες να αναγκάζονται να τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να φροντίσουν για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Είναι κι αυτό ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το αστικό κράτος ακόμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες, όπως αυτές της πανδημίας, δηλαδή υπολογίζοντας το δημοσιονομικό κόστος και όχι την υγεία των μικρών παιδιών, των δασκάλων και των οικογενειών τους.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο δήμαρχος Πατρέων αναφέρει τα εξής:

«Κύριε υπουργέ,

Σας γνωρίζουμε ότι ο δήμος μας έχει διακόσια πενήντα επτά (257) σχολεία Πρωτοβάθμιας (Α/θμιας) και Δευτεροβάθμιας (Β/θμιας) Εκπαίδευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας που θα έχουμε την ερχόμενη σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας από τον Covid-19 και την εμπειρία μας από την προηγούμενη σχολική χρονιά, καταλήξαμε ότι για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών συγκροτημάτων απαιτούνται: α) Για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκατόν εννέα (109) εργαζόμενοι, πλήρους ωραρίου και β) Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ογδόντα ένας (81) εργαζόμενοι, πλήρους ωραρίου.

Σας παρακαλούμε να εγκρίνετε τον προαναφερόμενο αριθμό εργαζομένων για πρόσληψη και τη διασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Περιμένουμε άμεσα την έγκρισή σας για να προχωρήσουμε την προκήρυξη στα χρονικά όρια που ορίζονται από την υπ' αριθ. 50175/07-08-2020 ΚΥΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ