Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΙΛΚΙΣ
Αντίδραση για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Σταυροχώρι

Η πρεμούρα της διοίκησης του δήμου Κιλκίς να προωθήσει τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή αναδείχθηκε μέσα από την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς εισήγηση το θέμα της εγκατάστασης Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων στο Σταυροχώρι.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, γνωμοδότησε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων της εταιρείας «IN WASTE AE». Η επένδυση, προϋπολογισμού 9 εκατομμυρίων ευρώ, ανήκει στον επιχειρηματικό όμιλο Μυλωνά - Mυτιληναίου και η Μονάδα θα επεξεργάζεται στερεά απόβλητα της ΒΙΠΕ Κιλκίς αλλά και άλλων βιομηχανικών περιοχών.

Το τοπικό Κοινοτικό Συμβούλιο Σταυροχωρίου γνωμοδότησε αρνητικά επί της ΜΠΕ.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Κιλκίς καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης του δήμου, τόσο σε σχέση με τον τρόπο που έγινε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε σχέση με το περιεχόμενο της εισήγησης, έχοντας ως μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες και το συμφέρον του λαού του Κιλκίς, την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε φανερό ότι πρόκειται για μία μεγάλη επιχειρηματική επένδυση από τους ομίλους Μυλωνά και Μυτιληναίου, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις για το είδος και τον όγκο των βιομηχανικών αποβλήτων που θα γίνεται επεξεργασία, χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή του Σταυροχωρίου και του Κιλκίς».

Ενώ απαντώντας και στο επιχείρημα της ανάπτυξης που προβάλλεται για να καμφθούν οι αντιδράσεις, τονίζει: «Το ερώτημα για ακόμα μία φορά δεν είναι αν θα γίνουν επενδύσεις και αν θα υπάρξει ανάπτυξη, αλλά "ποιος θα βγει κερδισμένος και ποιος χαμένος από αυτήν την ανάπτυξη". Και η απάντηση δυστυχώς είναι ότι οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πλουτίσουν ακόμα παραπέρα, και οι εργαζόμενοι και ο λαός του Κιλκίς θα βγουν χαμένοι και θα κληθούν να πληρώσουν αυτήν την ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ