Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΔΑΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ
Ανοίγουν ΔΟΥ με 13 κρούσματα σε υπαλλήλους

Την απαράδεκτη μεθόδευση της ΑΑΔΕ για εσπευσμένη επαναλειτουργία της Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, από σήμερα, ενώ έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σχεδόν το 1/3 των υπαλλήλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ Εφοριακών.

Το πρώτο κρούσμα έγινε γνωστό στις 4/8. Ακολούθησε λήψη δειγμάτων από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Αρχικά διαγνώστηκαν θετικοί ακόμα 5 υπάλληλοι και χτες, «σύμφωνα με έγκυρες πηγές, (...) μία βδομάδα μετά», τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε 13. Η Α' ΔΟΥ παρέμενε κλειστή μέχρι και χτες. Ομως, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, η ΑΑΔΕ έχει δηλώσει την πρόθεσή της να επαναλειτουργήσει τη ΔΟΥ από σήμερα.

Η ΔΑΣ Εφοριακών τονίζει ότι μια τέτοια απόφαση προσβάλλει τους πληγέντες εφοριακούς και εκθέτει σε κίνδυνο αυτούς και τους συναλλασσόμενους πολίτες. Επιπλέον επιβεβαιώνει πως «μπροστά στην επίτευξη της περιβόητης στοχοθεσίας και της συγκέντρωσης των εσόδων η εργοδοσία δεν λογαριάζει ούτε καν την υγεία των εργαζομένων στη ΔΟΥ».

Η ΔΑΣ Εφοριακών απαιτεί από τον Σύλλογο Εφοριακών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής να αφήσει την τακτική του Πόντιου Πιλάτου, να πετάει δηλαδή το μπαλάκι για το άνοιγμα της ΔΟΥ στον ΕΟΔΥ, και να απαιτήσει να παραμείνει η ΔΟΥ σε αναστολή λειτουργίας τουλάχιστον έως την επόμενη βδομάδα ώστε και το 14ήμερο της καραντίνας να παρέλθει και να εξομαλυνθεί συνολικά η κατάσταση. Παράλληλα, απευθύνεται στην ΠΟΕ - ΔΟΥ ώστε να προβεί άμεσα σε κάθε ενέργεια προκειμένου να μην προχωρήσει ο απαράδεκτος σχεδιασμός της ΑΑΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ