Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Μαγευτικός κόσμος» ο Παιδότοπος

Σε «μαγευτικούς κόσμους» θα μας ταξιδέψει φέτος το πρόγραμμα του Παιδότοπου στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικά εργαστήρια, που θα διαμορφωθούν και θα οργανωθούν με τα ανάλογα μέτρα προστασίας και διαδραστικές παραστάσεις, τις οποίες τα παιδιά θα παρακολουθήσουν αποκλειστικά καθισμένα.

Η σκηνή «ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΖΙΚΑΣ» θα παρουσιάσει την παράσταση «Τεχνοβάτες». Πρόκειται για μια διαδραστική παράσταση με περίτεχνες μαριονέτες μεγάλων διαστάσεων από διάφορα μέρη του κόσμου. Με τις εντυπωσιακές τους ερμηνείες, χτίζουν ένα φαντασιακό ταξίδι από την Ανατολή μέχρι τη Δύση, που περιλαμβάνει μουσικές, χορούς, μαγικά τεχνάσματα και οφθαλμαπάτες. Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με τον εμψυχωτή και η ψυχαγωγία συνδέεται με την πολυπολιτισμική δυναμική του θεάτρου μαριονέτας.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ θα κάνει η παράσταση «Ακολούθα το Λευκό Κουνέλι» από το θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο White Puppet. Μία θεατρική παράσταση με ηθοποιούς, κούκλες, μάσκες και θέατρο σκιών, εμπνευσμένη από την «Αλίκη στη χώρα των θαμάτων» του Λιούις Κάρολ, που... διαβάζουν δυο φίλοι και η ιστορία διαδραματίζεται στο όνειρό τους! Ενα Μαγικό Λευκό Κουνέλι εμφανίζεται στη ζωή τους και τους παρασύρει να ακολουθήσουν τα πιο τρελά τους όνειρα και να τα πραγματοποιήσουν, να φτιάξουν τη ζωή των ονείρων τους, έναν κόσμο πιο δημιουργικό, χαρούμενο, ευτυχισμένο!

Τέλος, ο βραβευμένος καλλιτέχνης μάγος Tristan, μέσα από εντυπωσιακές οφθαλμαπάτες, ευφυέστατα παιχνίδια μυαλού, ταχυδακτυλουργικά και πρωτότυπη μουσική θα μας οδηγήσει σ' έναν καθηλωτικό κόσμο γεμάτο μυστήριο, αγωνία, χιούμορ και συναίσθημα! Οπως δήλωσε ο ίδιος στον «Ριζοσπάστη»: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα βρίσκομαι στο 46ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, για να προσφέρω τη μαγεία μου! Ενα Φεστιβάλ - θεσμός με σημαντικές δράσεις! Μια γιορτή ανθρωπιάς και αλληλεγγύης! Σας περιμένουμε»...

Μικρά και μεγάλα παιδιά δίνουν λοιπόν ραντεβού τον Σεπτέμβρη στον Παιδότοπο του Φεστιβάλ, που κάθε χρόνο γεμίζει χαμόγελα, χαρά, αλληλεγγύη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ