Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 16 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ραντεβού και φέτος στο «κόκκινο Αερόστατο»!

Στο Φεστιβάλ της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων δίνουν ραντεβού και φέτος οι μικρότερες ηλικίες της νεολαίας, με οδηγό το αγαπημένο τους περιοδικό «το κόκκινο Αερόστατο», που το καινούργιο του τεύχος κυκλοφορεί στα τέλη Αυγούστου, αλλά και με μια ακόμα ξεχωριστή έκδοση...

«Και όμως κινείται...» είναι ο τίτλος της έκδοσης που αφορά την ιστορία και εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη από τη «Σύγχρονη Εποχή». Ενα βιβλίο για παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και αρχών του Γυμνασίου, που αποτελεί ταξίδι στην ιστορία του ανθρώπου. Με πολλές εικόνες και πρωτότυπα σκίτσα ειδικά φτιαγμένα για αυτό το βιβλίο, θα ταξιδέψει τους αναγνώστες του από την πρωτόγονη, στη δουλοκτητική, στη φεουδαρχική, στην καπιταλιστική και τη σοσιαλιστική κοινωνία, δίνοντας απαντήσεις για τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους, τα εργαλεία τους, την τέχνη τους κ.λπ., φωτίζοντας το πέρασμα της ανθρωπότητας από τη μία κοινωνία στην άλλη.

Και φέτος, ο χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» στο Φεστιβάλ θα είναι διαμορφωμένος σε γωνιές δραστηριοτήτων, και το βιβλίο «Και όμως κινείται...» θα δώσει τροφή για παιχνίδια, γρίφους και πολλή γνώση σε μία από τις γωνιές αυτές. Παράλληλα, στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις θα ενταχθούν θέματα όπως η αξία της γνώσης, του διαβάσματος, του βιβλίου, το περιεχόμενο του σημερινού σχολείου σε αντιδιαστολή με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Με αφορμή τις μέρες που περάσαμε κλεισμένοι στο σπίτι, θα αναπτυχθεί προβληματισμός για τις σύγχρονες δυνατότητες των ψηφιακών εφαρμογών, αλλά και το πώς επηρεάζουν τα social media την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Παράλληλα θα υπάρχει η θεματική της αλληλεγγύης, καθώς δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στις ταξικές ανισότητες, στους πολέμους, στην κρίση, στη φτώχεια, ενώ δεν θα λείψουν και φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες.

Με την πείρα της παιδικής κατασκήνωσης του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, ο χώρος του «κόκκινου Αερόστατου» θα λειτουργήσει στο Φεστιβάλ με όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, γι' αυτό και πέρα από τις γωνιές δραστηριοτήτων που θα υποδέχονται μικρές ομάδες παιδιών, προγραμματίζονται και εκδηλώσεις που θα παρακολουθούν περισσότερα παιδιά καθιστά σε αποστάσεις. Εξάλλου, φέτος, το «κόκκινο Αερόστατο» θα φιλοξενηθεί σε μια από τις καινούργιες περιοχές του πάρκου που θα χρησιμοποιηθούν και θα γειτονεύει με το Μαθητικό Στέκι, που θα επισκεφτούν τα παιδιά του «Αερόστατου» το Σάββατο, για να παρακολουθήσουν το μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα για μαθητές με τίτλο «I can't breathe!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ