Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΙΜΟΥ
Απολύσεις συμβασιούχων ... «διά περιφοράς»

Στην απόλυση 12 εργαζομένων που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς με συμβάσεις μέσω προγράμματος συγχρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ προχώρησε η δημοτική αρχή Αλίμου, με απόφαση που πάρθηκε διά περιφοράς από το Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Δημοτικοί Σταθμοί Αλίμου, που πάρθηκε επίσης διά περιφοράς.

Εξω από το δημαρχείο και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

«Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Κονδύλης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κρύφτηκαν», σχολιάζει το Συνδικάτο. Στηλιτεύει τόσο τη διαδικασία της «διά περιφοράς» απόφασης όσο και την «εισήγηση - παρωδία», με τις οποίες απολύθηκαν 12 εργαζόμενες που δούλευαν ακόμα και για μια δεκαετία στους παιδικούς σταθμούς. «Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί», καταλήγει το Συνδικάτο, ξεκαθαρίζοντας πως οι παρεμβάσεις του θα συνεχιστούν.

Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς των δήμων, με συμβάσεις μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ, βρίσκονται στο στόχαστρο απολύσεων και σε άλλους δήμους. Ηδη, όπως έχει καταγγείλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου ΟΤΑ, ο δήμος Περιστερίου ανακοίνωσε τηλεφωνικά σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε θερινή άδεια τις απολύσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ