Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Στο δρόμο» εργαζόμενοι σε Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική

Με απολύσεις εργαζομένων στην «Intracom Defense» και στην «Cosmote E-Value» συνεχίζεται η επίθεση της εργοδοσίας στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.

Στην «Intracom Defense», όπως καταγγέλλει η Σωματειακή Επιτροπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ), η εργοδοσία «μέσα στην περίοδο των αδειών προχώρησε σε νέες απολύσεις συναδέλφων με πολυετή εμπειρία, ύστερα από δεκαετίες δουλειάς, συναδέλφων που ήταν λίγα χρόνια πριν από τη σύνταξη». Οι νέες απολύσεις, υπενθυμίζει, έρχονται να προστεθούν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρεία με μειώσεις μισθών και προσωπικού «ώστε να εξασφαλίσει με καλύτερους όρους τα κέρδη της».

Οπως εξηγεί, «οι εργοδότες του κλάδου κλιμακώνουν την επίθεση στα δικαιώματά μας για να εξασφαλίσουν πάνω στις πλάτες μας τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητά τους, μέσα στις συνθήκες της νέας κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία». Ετσι, «από το σπάσιμο του ΟΤΕ σε θυγατρικές και τις εθελούσιες μέχρι τις απολύσεις σε NOKIA, "Wirecard" και "Softomotive", από τη "Vodafone", την LG και την "Teleperformance" μέχρι την "Beat" και τη "Megasoft", συνάδελφοι από μικρές και μεγάλες εταιρείες αγωνίζονται ενάντια σε απολύσεις, μειώσεις, χτύπημα στο ωράριο, εντατικοποίηση, υποχρεωτικές άδειες, παρακολούθηση...».

Τις απολύσεις στην «Intracom Defense» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της και η παράταξη «Αγωνιστική Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» και καλεί το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου να οργανώσει Γενική Συνέλευση ώστε να δοθεί αγωνιστική απάντηση.

Τον νέο κύκλο τρομοκρατίας με «warning letters» αλλά και απολύσεις εργαζομένων στα κτίρια του Κεραμεικού και της οδού Αθηνάς καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Cosmote E-Value» Αττικής. Οι απολύσεις και οι προειδοποιήσεις έχουν, ως συνήθως, πρόσχημα τη «χαμηλή παραγωγικότητα» με βάση τη στοχοθεσία της εργοδοσίας. Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν την απόλυσή τους και να μην παραλάβουν τα «warning letters», να οργανωθούν στις γραμμές του «ώστε συλλογικά να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με την πρώτη τηλε-στάση εργασίας απάντησαν στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών (2020-04-10 00:00:00.0)
Με απεργία απάντησαν στους εκβιασμούς για «εθελούσιες αποχωρήσεις» (2019-04-02 00:00:00.0)
Σήμερα η απεργία στον όμιλο ΟΤΕ (2019-03-29 00:00:00.0)
Για την οργάνωση των συλλαλητηρίων (2013-09-25 00:00:00.0)
Σήμερα το απόγευμα η σύσκεψη (2010-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ