Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σήμερα η απεργία στον όμιλο ΟΤΕ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ, ενάντια στις «εθελούσιες αποχωρήσεις» και την εργολαβοποίηση τμημάτων, με πρώτο αυτό της φύλαξης.

Τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, με αιχμή το αίτημα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για όλους, προετοιμάζουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote E-Value» Αττικής. Κάλεσμα στους εργαζόμενους να κάνουν τη σημερινή απεργία αφετηρία αγώνων για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης απευθύνει και η ΕΣΚ ΟΤΕ.

Το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει το «κρεσέντο απειλών και εκβιασμών» στο οποίο επιδίδεται η διοίκηση του ομίλου, προχωρώντας σε «συγκεκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις» στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος «εθελούσιας αποχώρησης». «Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο», τονίζει και υπενθυμίζει ότι στις περισσότερες εταιρείες μεγάλο κομμάτι του έργου παραδίδεται σε εργολάβους, ενώ τα προγράμματα «εθελούσιων αποχωρήσεων» δίνουν και παίρνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, τονίζει την ανάγκη η απεργία και οι κινητοποιήσεις να αγκαλιαστούν από το σύνολο των εργαζομένων στον όμιλο και στον κλάδο και να συνοδευτούν από τα αιτήματα για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας και για υπογραφή κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση το πλαίσιο που έχει επεξεργαστεί.

«Απεργούμε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στην E-Value, κόντρα στους διαχωρισμούς που επιβάλλει η εργοδοσία. Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση των δικαιωμάτων μας προς τα πάνω», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote E-Value» Αττικής.

Μπροστά στην απεργία, τα σωματεία προβάλλουν τα εξής αιτήματα: Να δεσμευτεί η διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται. Να μην δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους. Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων στον κλάδο και η οποία θα τους διασφαλίζει στο σύνολό τους. Δημιουργία, άμεσα, κλαδικής Ομοσπονδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ