Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κλιμακώνουν τη δράση τους για την Υγεία με κινητοποίηση στις 9 Απρίλη

Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα
Από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ελευσίνα
Σε συγκέντρωση - κινητοποίηση, την Τρίτη 9 Απρίλη, στην πλατεία Λαού στην Ελευσίνα και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης αποφάσισαν να προχωρήσουν εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς της Δυτικής Αττικής, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, με θέμα τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Την πρωτοβουλία για τη σύσκεψη πήραν το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Συμμετείχαν επίσης με απόφασή τους ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, το παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης» και η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Νίκος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο εκπρόσωπος του παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο Χρήστος Κολοβός εκ μέρους της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Ελένη Χόνδρου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας - Ειδυλλίας, ο πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Γλ. Σδούκου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Μάνδρας, καθώς και εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής.

Απέναντι στην πολιτική που θεωρεί «κόστος» τις παροχές Υγείας του λαού

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου. Επισήμανε την ανεπάρκεια στην οποία έχουν οδηγηθεί οι δημόσιες μονάδες Υγείας, οι οποίες «δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε, να κινδυνεύει η υγεία μας ή να αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον ιδιωτικό τομέα και να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε». Αναφέρθηκε επίσης στους δεκάδες εργασιακούς χώρους της περιοχής, όπου τα μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα. Στο Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, όπου λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Σταθμό Μάνας και Παιδιού, όπου υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, η οποία ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών, στις ελλείψεις στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κ.ο.κ.

«Η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού ως "κόστος", γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων», επισήμανε ο Μ. Βαρδαβάκης. «Γι' αυτό αφήνουν ανενόχλητους τους εργοδότες να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων, παραβιάζοντας ακόμη και τη νομοθεσία για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου. Γι' αυτό, δεν προσλαμβάνουν το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες Υγείας. Γι' αυτό, προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που θα καλύπτουν το κόστος λειτουργίας με την "πώληση" υπηρεσιών στους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο αγώνας για σύγχρονες δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας μας αφορά όλους. Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ. Να διεκδικεί τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου, δωρεάν συστήματος Υγείας, που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ