Παρασκευή 29 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ
Αποφασιστική απάντηση στην εντατικοποίηση για τις φιέστες της Περιφέρειας Αττικής

Καθολική συμμετοχή στη χτεσινή στάση εργασίας και στη Γενική Συνέλευση

Από τη χτεσινή συνέλευση στο εργοτάξιο
Από τη χτεσινή συνέλευση στο εργοτάξιο
Με καθολική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν χτες η στάση εργασίας και η Γενική Συνέλευση που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο εργοτάξιο ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, με τους εργαζόμενους στο έργο να δίνουν μια πρώτη απάντηση στους εργοδότες και στην Περιφέρεια Αττικής, που τους ζητάνε να θυσιαστούν δουλεύοντας ατέλειωτες υπερωρίες, νύχτες και Σαββατοκύριακα, για να ...προλάβει να «κόψει κορδέλες» η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου!

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων αναδείχθηκε η ανάγκη συνέχισης του αγώνα για την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, με ουσιαστικές αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, διασφάλιση του νόμιμου ωραρίου, τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Επίσης, έγινε ενημέρωση για τις άθλιες πρακτικές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, για τη βρώμικη προσπάθεια να διαμορφώσει συσχετισμούς υπέρ των εργοδοτών μέσα στα σωματεία, με νόθους αντιπροσώπους, στελέχη επιχειρήσεων, μπράβους κ.λπ.

Φιέστες με τσακισμένα μεροκάματα και σακατεμένους εργάτες δεν θα γίνουν!

Καταγγέλλοντας τις υπερωρίες και τις συνθήκες εντατικοποίησης που επιβάλλει η εργοδοσία στους εργαζόμενους που δουλεύουν στο εργοτάξιο, προκειμένου να εγκαινιαστεί το έργο από την Περιφέρεια Αττικής πριν τις εκλογές, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Το δηλώνουμε καθαρά: Φιέστες με τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα, με σακατεμένους εργάτες, δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν ανεχόμαστε ούτε να μας ξεζουμίζουν οι εργοδότες μας ούτε να μας χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και η Περιφέρεια ως εργαλεία προώθησης της πολιτικής τους».

Το Συνδικάτο σχολιάζει ακόμα πως οι προεκλογικές φιέστες της Περιφέρειας στήνονται «την ίδια ώρα που από έλλειψη αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων πεθαίνουν 125 άνθρωποι στην Αττική, ενώ έργα που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας δεν κατασκευάζονται».

«Εμείς σ' αυτό το έργο παλέψαμε μαζί με τους εργαζόμενους για ΣΣΕ, για την τήρηση του ωραρίου, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για πληρωμή των δεδουλευμένων κ.ά. Στον αντίποδα, αυτό που ενδιαφέρει την Περιφέρεια, όπου πλειοψηφεί ο συνδυασμός που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εγκαινιαστεί το έργο με κάθε τίμημα πριν από τις εκλογές!», τονίζει το Συνδικάτο.

Κινητοποιήσεις από τους οικοδόμους της Αιτωλοακαρνανίας

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων αποφάσισε η Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας στην πρόσφατη Γενική της Συνέλευση.

Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που σχεδιάζει είναι οι εξής:

-- Την Τετάρτη 3/4 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΕΔ, με αίτημα να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους άνεργους οικοδόμους και να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ μπροστά στο Πάσχα.

-- Τη Δευτέρα 8/4 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του ΙΚΑ, με αίτημα την αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.

-- Την Παρασκευή 12/4 στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, διεκδικώντας μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τήρηση του ωραρίου, στελέχωση του Σώματος ώστε να μπορούν να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ