Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Με απεργία απάντησαν στους εκβιασμούς για «εθελούσιες αποχωρήσεις»

Από την απεργιακή συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο
Από την απεργιακή συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο
Με απεργία απάντησαν την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ στις «εθελούσιες αποχωρήσεις» και την εργολαβοποίηση τμημάτων, με πρώτο αυτό της φύλαξης, που προωθεί η διοίκηση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συγκέντρωση στο διοικητικό μέγαρο, με μαζικό το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων.

Σε συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργία, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση, με αιχμή το αίτημα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για όλους, είχαν καλέσει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote E-Value» Αττικής. Τα σωματεία καταγγέλλουν τους εκβιασμούς στους οποίους επιδίδεται η διοίκηση του ομίλου, προχωρώντας σε συγκαλυμμένες ομαδικές απολύσεις στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος «εθελούσιας αποχώρησης». Απαίτησαν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μη δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους. Στα αιτήματα που προέταξαν στην απεργία και στο μπλοκ τους συμπεριέλαβαν τη διεκδίκηση για υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ αλλά και την απαίτηση για δημιουργία κλαδικής ομοσπονδίας.

Αγώνας που πρέπει να συνεχιστεί

Την απεργιακή κλιμάκωση των κινητοποιήσεων πρότεινε η ΕΣΚ ΟΤΕ στη συνεδρίαση της διευρυμένης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ - ΟΤΕ που έγινε στο χώρο του διοικητικού μεγάρου, την Παρασκευή.

Στην τοποθέτησή του ο Αλέκος Περράκης επισήμανε πως η διοίκηση του ομίλου με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων υπερασπίζεται την κερδοφορία της. Οι αναφορές της εταιρείας στην ανάγκη «να παραμείνουμε αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί», να ενισχύουμε «την ευελιξία μας», μεταφράζονται για τους εργαζόμενους σε απολύσεις και εργολαβοποίηση. Ξεκαθάρισε ακόμα πως στη θέση της φύλαξης που τώρα ανατίθεται σε «εξωτερικό συνεργάτη» θα βρεθούν και άλλες υπηρεσίες (τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα, τεχνικά τμήματα κ.ά.). «Τώρα μπαίνει το ζήτημα υπογραφής μιας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, άσχετα με τις σχέσεις εργασίας και θα εξισώνει τα δικαιώματα όλων προς τα πάνω», τόνισε και κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα.

Χαιρετίζοντας τους εργαζόμενους που συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, η ΕΣΚ ΟΤΕ σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ έστειλαν ένα αποφασιστικό μήνυμα στη διοίκηση ότι δεν δεχόμαστε να θυσιαστούμε στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του ομίλου ΟΤΕ (...) Τους φοβίσαμε, ας μην αφήσουμε το έργο στη μέση». Καλεί επίσης «κάθε εργαζόμενο που απήργησε να δηλώσει απεργία και να μην υποκύψει σε "καλοθελητές" που θα τον παροτρύνουν να βάλει ρεπό ή άδεια».

«Ο αγώνας που ξεκίνησε σήμερα θα ολοκληρωθεί όταν θα έχουμε εξασφαλίσει ότι: Δεν θα απολυθεί κανένας συνάδελφος. Δεν θα δοθεί κανένα έργο σε εργολάβο. Θα υπογραφεί μια ενιαία ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω», καταλήγει η ΕΣΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ