Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΕΜΙΣΕΑ - ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στις περικοπές θεραπειών

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στις νέες περικοπές θεραπειών παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, πραγματοποίησαν χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες - Ιδρύματα - Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης οικογένειες που μέχρι πρότινος μέλη τους φιλοξενούνταν στη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Υπερηλίκων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες «Ελπίς», στο Λουτράκι, και τώρα διώχνονται από τον επιχειρηματία επειδή «αλλάζει το αντικείμενο δραστηριοτήτων».

Εκπρόσωπος του υπουργείου συναντήθηκε με τους φορείς, χωρίς ωστόσο να δοθούν δεσμεύσεις για λύσεις στα προβλήματα.

Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν στις 11 Απρίλη με κλαδική απεργία και συγκέντρωση μπροστά στη Βουλή στις 6.30 μ.μ.

Οι φορείς διεκδικούν μεταξύ άλλων: Δωρεάν θεραπείες για όσα παιδιά το χρειάζονται, όπως η επιστήμη επιτάσσει, με 100% κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να υπογραφεί άμεσα η πρόταση κλαδικής ΣΣΕ του ΣΕΜΙΣΕΑ. Δημόσιες δομές υψηλής ποιότητας, δωρεάν υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με βάση τις ανάγκες. Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να εξασφαλιστούν δωρεάν θεραπείες για τα παιδιά, με βάση τα παραπεμπτικά από τους ειδικούς, χωρίς περικοπές και πλαφόν. Δωρεάν φάρμακα και θεραπείες σε όλους τους χρονίως πάσχοντες, όχι μόνο για την κύρια νόσο αλλά και για τις συνοδούς νόσους και τις παρενέργειες. Δωρεάν συνταγογραφούμενα φάρμακα και μη, αλλά και τα αναλώσιμα με βάση τις ανάγκες. Αμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, με ευθύνη του κράτους, για τα 40 παιδιά με βαρύ αυτισμό που εκδιώκονται από τη στέγη «Ελπίς». Ιδρυση δημόσιων δομών ανοιχτής ή κλειστής περίθαλψης, μόνιμης ή προσωρινής παραμονής, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και δωρεάν, για βαριά ανάπηρους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ