Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής

Τα δίκαια αιτήματα για τα οποία παλεύουν οι συνταξιούχοι τέθηκαν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων όλης της χώρας έθεσε η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, το περασμένο Σάββατο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις.

Η αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ/ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ) ξεκαθάρισε ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από την αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Ολες οι απώλειες παραμένουν, ενώ προστίθενται και νέα βάρη

Σε ανακοίνωσή τους για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα της συνάντησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα με τον πρωθυπουργό, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μεταξύ άλλων σημειώνουν:

«Από μεριάς της ΣΕΑ τονίστηκε ότι όλες οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και σωστές, γιατί ό,τι μας έχει άδικα από όλες τις κυβερνήσεις αφαιρεθεί, το έχουμε πληρώσει με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής. Οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις όλων των χρόνων της κρίσης και οι 160 της περασμένης χρονιάς δείχνουν ότι οι συνταξιούχοι, με τη μαζική τους συμμετοχή, απαιτούν άμεσες λύσεις στα καυτά προβλήματά τους.

Ολα αυτά τα χρόνια είχαμε σαρωτικές μειώσεις στις συντάξεις μας, στις κοινωνικές παροχές, περιορισμό σε Υγεία, φάρμακα, νοσοκομεία. Ο,τι αγοράζουμε είναι πιο ακριβό. Είχαμε προγραμματίσει τη ζωή μας με τα χρήματα που παίρναμε. Τώρα παίρνουμε τα μισά και λιγότερα και μας ζητούν να πληρώσουμε ό,τι χρωστάμε στο ακέραιο, που πολλοί συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν και κινδυνεύουν ακόμη να χάσουν και τα σπίτια τους.

Στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι τα μνημόνια τελείωσαν, εμείς απαντούμε ότι τα βάσανά μας όχι.

Ο,τι αυτά τα χρόνια μας αφαιρέθηκε, ισχύει και νέα βάρη προστίθενται. Οι νεότεροι συνταξιούχοι που θα λάβουν τη σύνταξή τους μετά το 2019, θα έχουν νέα μεγάλη μείωση, οι παλαιότεροι είναι υπό προθεσμία για νέες περικοπές και δεν προβλέπεται να τους δοθούν αυξήσεις».

Επαναδιατυπώνοντας όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων, η ΣΕΑ απαιτεί άμεσες λύσεις στα εξής:

Μπροστά στο Πάσχα να δοθεί άμεσα το δώρο και τα υπόλοιπα δώρα που άδικα μας έχουν αφαιρεθεί. Να γίνει άμεση αποκατάσταση στις συντάξεις χηρείας στα προηγούμενα επίπεδα. Να μην έχουμε καμία μείωση στο αφορολόγητο. Να αποδοθούν άμεσα σε όλους τους δικαιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο όλες οι παράνομες παρακρατήσεις και τα αναδρομικά τους. Να προσληφθούν γιατροί, νοσηλευτές και να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία. Να μην πληρώνουμε τα φάρμακα και κρατήσεις για την Υγεία από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, τα έχουμε πληρώσει. Να λυθεί το πρόβλημα με τα χρωστούμενα των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ πάνω των 20.000 χιλιάδων ευρώ. Αναγνώριση της ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου και στους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ όπως στο ΙΚΑ. Αμεση απόδοση σύνταξης για τους συνταξιούχους από το 2015 μέχρι την εφαρμογή του νόμου 4387/16. Γρήγορη απονομή συντάξεων κύριων, επικουρικών και απόδοση εκκαθαριστικών σημειωμάτων.

Ο,τι πετυχαίνουμε είναι αποτέλεσμα της ασίγαστης αγωνιστικής μας δράσης

Ειδικότερα για τη συζήτηση που έγινε, η ΣΕΑ αναφέρει: «Ο κ. πρωθυπουργός, αφού δέχθηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, επικαλέσθηκε στις δημοσιονομικές δυσκολίες και τα χρέη της χώρας, για την ικανοποίησή τους. Δεσμεύθηκε μόνο στην κατάθεση τροπολογίας για τη χηρεία, τη ρύθμιση με 120 δόσεις σε όσους ασφαλισμένους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία με κούρεμα μέρους των οφειλομένων». Παράλληλα, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση παρέπεμψε για τον επόμενο χρόνο το να μελετήσει ενδεχόμενη καταβολή των δώρων, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να εφαρμόσει τη νέα μείωση του αφορολόγητου που έχει ήδη ψηφίσει η ίδια, ενώ για τα παράνομα παρακρατηθέντα και την αναδρομικότητά τους, απάντησε αρνητικά επικαλούμενη το μεγάλο «κόστος».

Εκφράζοντας τη διαφωνία της, η αντιπροσωπεία των συνταξιουχικών οργανώσεων υπογράμμισε ότι «για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν ευθύνονται οι συνταξιούχοι και ο λαός». Τα 63 δισ. ευρώ που αφαιρέθηκαν από τους συνταξιούχους, όπως και το «κούρεμα» των Ταμείων, πήγαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Τέλος, η ΣΕΑ υπογραμμίζει: «Ο,τι αυτό το διάστημα καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε, αλλά και να κερδίσουμε, όπως την επιστροφή για την Υγεία, την εισφορά αλληλεγγύης στις επικουρικές συντάξεις, τη μη εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς στους παλιούς συνταξιούχους, για τη χηρεία, είναι αποτέλεσμα μιας ασίγαστης αγωνιστικής δράσης των απόμαχων της δουλειάς όλα αυτά τα χρόνια. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Θα συνεχίσουμε σταθερά σε αυτόν το δρόμο μαζί με τα παιδιά μας, μέχρι ο πλούτος που παράγουμε να υπηρετήσει τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παναττικό συλλαλητήριο στις 27 Μάρτη (2019-03-20 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν την πάλη με το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15/12 (2018-12-06 00:00:00.0)
Στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 15 Δεκέμβρη (2018-12-05 00:00:00.0)
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν στο ακέραιο ό,τι τους έχει αφαιρεθεί! (2018-11-10 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν αύριο οι συνταξιούχοι της Αττικής (2018-03-07 00:00:00.0)
Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι! (2016-12-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ