Τρίτη 2 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Παρεμβάσεις ενάντια στην καταστρατήγηση κάθε διαδικασίας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Υπομνήματα σε Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Στις σοβαρότατες παραβιάσεις του καταστατικού της ΓΣΕΕ και των σχετικών διατάξεων του νόμου από την πλειοψηφία της διοίκησής της, καθώς και στη διαδικασία που θα πρέπει να τηρηθεί για να εκφραστεί γνήσια η βούληση των εργαζομένων, αναφέρεται η ΔΑΣ σε υπομνήματα που κατέθεσε προς την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου.

Στο υπόμνημα προς την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων σημειώνει ότι η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «αποσκοπεί στη συμμετοχή στο συνέδριό της "αντιπροσώπων" που έχουν "εκλεγεί" με νοθείες (...) αλλά και στη συμμετοχή "αντιπροσώπων" που φέρουν αδιαμφισβήτητα την εργοδοτική ιδιότητα».

Για τα όσα έχουν ήδη συμβεί, επισημαίνει πως η ίδια ομάδα «καταστρατήγησε συνειδητά όλες τις καταστατικές διαδικασίες, προκειμένου να χορηγήσει κάρτα αντιπροσώπου σε όλους όσοι έχουν "εκλεγεί" κατά παράβαση του νόμου και του καταστατικού. Το αποκορύφωμα της παράνομης και αντικαταστατικής στάσης της ήταν τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί το 37ο Συνέδριό της, να διανέμονται με πρωτοφανείς τρόπους κάρτες αντιπροσώπων και ενώ για τη συμμετοχή πολλών από αυτούς εκκρεμούσαν ενστάσεις».

Οπως υπογραμμίζει η ΔΑΣ, το συνέδριο «έπρεπε να συγκροτηθεί καταρχάς από τους αντιπροσώπους, για την εκλογή και συμμετοχή των οποίων δεν είχε υποβληθεί αντίρρηση - ένσταση και οι οποίοι και μόνον αυτοί καλούνταν να αποφασίσουν, ως το καταρχάς Σώμα του συνεδρίου, για τη συμμετοχή στο συνέδριο των αντιπροσώπων για τους οποίους είχαν υποβληθεί ενστάσεις. Αυτονοήτως, οι τελευταίοι δεν έπρεπε να λάβουν κάρτα αντιπροσώπου, ούτε βεβαίως να συμπεριληφθούν στο μητρώο μελών, πριν τη σχετική απόφαση επί της συμμετοχής τους ή μη στο συνέδριο από το ίδιο το Σώμα του συνεδρίου».

Στη συνέχεια η ΔΑΣ τονίζει πως «όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ζητούσαμε επίμονα, κατ' εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων, τη σύγκληση των αρμοδίων οργάνων της ΓΣΕΕ για τον έλεγχο των νομιμοποιητικών εγγράφων των αντιπροσώπων και τη χορήγηση από τα αρμόδια όργανα κάρτας αντιπροσώπου σε όσους νόμιμα και καταστατικά το δικαιούνταν, κατόπιν βεβαίως ελέγχου ταυτοπροσωπίας τους και εφόσον δεν είχαν υποβληθεί ενστάσεις για τη συμμετοχή τους».

Στο αντίστοιχο υπόμνημα της ΔΑΣ στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου σημειώνεται: «Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι οφείλουν να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα διατασσόμενα από το νόμο και το καταστατικό και βεβαίως να απέχουν από κάθε πράξη ή παράλειψη που θα συνιστά, θα αφήνει υπόνοιες ή έστω θα γεννά ερωτηματικά για τυχόν μεροληπτική στάση τους σε θέσεις και απόψεις παρατάξεων, "παραγόντων" κ.λπ., και οπωσδήποτε να μην έλκουν οποιουδήποτε είδους άμεσο ή έμμεσο συμφέρον των ίδιων ή εντολέων τους κ.λπ. από την έκβαση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ και τις εν γένει αποφάσεις του. Για το βάσιμο των ανησυχιών μας, σας γνωρίζουμε την περίπτωση του δικηγόρου που διορίστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας ως δικαστικός αντιπρόσωπος για την πραγματοποίηση του εν λόγω συνεδρίου στην Καλαμάτα, ο οποίος τυγχάνει σύζυγος μίας εκ των γραμματέων του προέδρου της ΓΣΕΕ».

  • Η ΔΑΣ έστειλε επίσης επιστολή στο δήμο Ρόδου, στον δήμαρχο και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Αισθανόμαστε την ευθύνη και το καθήκον να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για ένα συνέδριο πέρα και μακριά από τις αγωνίες και τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα ζητήματα που τους απασχολούν (...) Κατανοούμε πλήρως τα ζητήματα που αυτήν την περίοδο απασχολούν το νησί σας, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω σε αυτά, όπως και σε όλα όσα απασχολούν τους εργαζόμενους στη χώρα μας. Επομένως, έχουμε ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους που μας εξέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε στη ΓΣΕΕ να αξιώσουμε τη διεξαγωγή ενός πραγματικού συνεδρίου, χωρίς την παρουσία εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ