Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Την Πέμπτη ξεκινούν οι αρχαιρεσίες στο κλαδικό Συνδικάτο της Κέρκυρας

Από τη συνέλευση του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Από τη συνέλευση του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
Σε αρχαιρεσίες προχωρά από τις 20 έως τις 28 Αυγούστου το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού Κέρκυρας. Οι εκλογές θα γίνουν με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού, όπως έγινε και με την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου, το απόγευμα της Πέμπτης, στην ταράτσα του Εργατικού Κέντρου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, ενώ εξέλεξε την τριμελή Εφορευτική Επιτροπή που θα διεξαγάγει τις εκλογές.

Σε μια περίοδο οξυμένων προβλημάτων για τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στο νησί, το Συνδικάτο έχει οργανώσει 15 κινητοποιήσεις που ξεχώρισαν ως οι πιο μαζικές των τελευταίων ετών. Παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων του οργάνων, προετοιμάζει την απεργία που έχει προκηρύξει για την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη, συνδυάζοντας το μαζικό άνοιγμα στους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες με την πλατιά ενημέρωση για την απεργιακή κινητοποίηση και το κάλεσμα να μη λείψει κανείς από αυτή.

«Το συνδικάτο σου είσαι εσύ, είναι η μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων στον Επισιτισμό, στον Τουρισμό και στα ξενοδοχεία. Είναι η οργάνωσή σου, το αποκούμπι σου, το στήριγμα σε κάθε δυσκολία, η συλλογική πείρα να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα στην εργασία, η δύναμη και η ισχύς που δεν μπορείς να έχεις μόνος σου», σημειώνεται στην απόφαση - κάλεσμα της Γενικής Συνέλευσης προς τους εργαζόμενους του κλάδου. Καλούνται σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές και στις πρωτοβουλίες του Συνδικάτου, με σημαντικό σταθμό την απεργία και το συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη.


Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν, με αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο Υγείας, με βάση το εξής πρόγραμμα: Την Πέμπτη 20/8 και την Παρασκευή 21/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο. Το Σάββατο 22/8 (11 π.μ . έως 7 μ.μ.) στο Γυμνάσιο Λευκίμμης. Την Κυριακή 23/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στο Γυμνάσιο Καρουσάδων. Τη Δευτέρα 24/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο. Την Τρίτη 25/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραγγανιώτικων. Την Τετάρτη 26/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στην Αχαράβη (δημαρχείο). Την Πέμπτη 27/8 και την Παρασκευή 28/8 (11 π.μ. έως 7 μ.μ.) στο Εργατικό Κέντρο.

Απλήρωτοι χιλιάδες εργαζόμενοι σε αναστολή

Στο μεταξύ, μαζί με την παράταση που έχει πάρει η αναστολή των συμβάσεων συνεχίζεται και η καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει δώσει στις επιχειρήσεις του κλάδου τη δυνατότητα να συνεχίσουν να έχουν τους εργαζόμενους σε καθεστώς αναστολής μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη και την ίδια στιγμή συνεχίζει να κρατά τους εργαζόμενους απλήρωτους. Ετσι, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι η πληρωμή θα γινόταν στις 11 και 12 Αυγούστου, στα τέλη της περασμένης βδομάδας οι εργαζόμενοι έμαθαν πως θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 20 - 29 Αυγούστου για να πληρωθούν το επίδομα που αντιστοιχεί στον Ιούλη! Με τον ίδιο τρόπο, η καταβολή του επιδόματος του Ιούνη έγινε με ένα και ενάμιση μήνα καθυστέρηση. Την ίδια και χειρότερη καθυστέρηση αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, όπως οι εποχικοί στον Επισιτισμό, που δικαιούνται παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι και το τέλος Σεπτέμβρη.

«Η κοροϊδία συνεχίζεται!», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου. «Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα των 534 ευρώ μάς τα στερούν. Η πλειοψηφία των συναδέλφων θα πληρωθεί δηλαδή 1,5 μήνα μετά την τελευταία φορά που είδε εισόδημα, ενώ την ίδια στιγμή τρέχουν λογαριασμοί ρεύματος, ενοίκια, δόσεις εφορίας κ.λπ.», τονίζει. Απέναντι στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καλεί σε οργάνωση του αγώνα και της αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ