Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο

Μια βραδιά αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο, με τίτλο «Επειτα απ' το μεγάλο μπουμ», θα παρουσιάσουν οι Χρήστος Θηβαίος, «Υπόγεια Ρεύματα», Κώστας Παρίσσης, «Κίτρινα Ποδήλατα» και String Demons, στις 27 Αυγούστου, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων.

Ενα από τα χαρακτηριστικά της μουσικής του Θάνου Μικρούτσικου είναι ότι πειραματιζόταν σε νέες μουσικές φόρμες και συνεργαζόταν με νέους ανθρώπους, τολμώντας πάντα μια καινούργια προσέγγιση στα τραγούδια του. Σε αυτήν τη συναυλία, μπαλάντες, μελωδίες, λαϊκά τραγούδια βαφτίζονται και ξαναγεννιούνται με πιο ροκ ενορχηστρώσεις και ηλεκτρικό ήχο.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο σπουδαίος συνθέτης που σφράγισε με το έργο του την ελληνική μουσική, δένοντας με τα τραγούδια του τις προσωπικές μας στιγμές αλλά και την ιστορία του τόπου μας, ήταν ένας ανήσυχος καλλιτέχνης που αναζητούσε πάντα τη διεύρυνση των ορίων στη δημιουργία του, ανανεώνοντας τα τραγούδια του και τις μουσικές του μέσα από νέους φακούς, θεωρώντας ότι η πρωτοπορία είναι μια συνεχής διαδικασία. Αλλωστε ο ίδιος υποστήριζε πάντα ότι η φόρμα συμβαδίζει με την εποχή της: «Η διεύρυνση των ορίων επιχειρείται συνεχώς στη μουσική. Κι αυτό είναι η πραγματική πρωτοπορία. Και δεν αποτελεί πρωτοπορία η ανακάλυψη ενός εντελώς καινούργιου πράγματος που δεν έχει προϋπάρξει. Ολα έχουν υπάρξει».

Παίζουν οι μουσικοί: Καλλίστρατος Δρακόπουλος (τύμπανα), Μάξιμος Δράκος (πιάνο - πλήκτρα), Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και Κώστας Παρίσσης (φωνή - κιθάρα).

Προπώληση: Viva.gr, 11876.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ