Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις γι' αυτήν τη βδομάδα

Το ταξίδι του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζεται μεταφέροντας απ' άκρη σ' άκρη της χώρας το σύνθημα: «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή!».

Στο Πάρκο Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ., γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Λακωνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αντιπολεμικό αφιέρωμα σε μορφή βίντεο από την ΟΒ μαθητών της ΚΝΕ, με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται...». Ομιλία από τον Γιώργο Λάμπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Λαϊκό πρόγραμμα από τοπικό συγκρότημα.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν: Εκθεση ταμπλό με τίτλο «Μπαίνουμε μπροστά για την προστασία του περιβάλλοντος, λέμε όχι στην εμπορευματοποίησή του». Εκθεση ταμπλό με τίτλο «Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και μετανάστες». Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» με νέες εκδόσεις.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των επισκεπτών ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός, θα τηρούνται αποστάσεις και οι επισκέπτες θα παρακολουθούν τις εκδηλώσεις αποκλειστικά καθιστοί. «Λαμβάνουμε υπόψη τις εκάστοτε εξελίξεις με την πανδημία και τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Προστατεύουμε την υγεία τη δική μας και των υπόλοιπων επισκεπτών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή"!», σημειώνουν.

Στη Λευκάδα επίσης θα κάνει στάση το 46ο Φεστιβάλ αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου, όπου οι κεντρικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο πάρκο παραλίας, από τις 9 μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Γιώργο Δαρδαμάνη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Μουσικο-αφηγηματικό δρώμενο με τίτλο «I can't breathe». Αφιέρωμα στη ροκ μουσική από τους «Trolling Tones». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Λόγω των συνθηκών και των μέτρων που θα τηρούνται, η ΚΝΕ παρακαλεί όλους τους συμμετέχοντες να κάνουν χρήση της μάσκας τους.

Στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο στο Αμύνταιο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 21 Αυγούστου προφεστιβαλική εκδήλωση, από τις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Ορφανίδης, στέλεχος της ΚΝΕ, και θα ακολουθήσει μουσική με τον Γιάννη Λαζαρίδη. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας και αυτοπροστασίας (καθήμενοι συμμετέχοντες, μάσκες, τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά, απολύμανση αντικειμένων κ.λπ.).

Αντίστοιχο ραντεβού δίνει η Τομεακή Οργάνωση Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, το Σάββατο 22 Αυγούστου, στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από τον Ανδρέα Βαλεντή, Γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΚΝΕ, ομιλία από την Ιφιγένεια Αθανασούλα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και συναυλία με τους «Sober on Tuxedos». Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ