Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σχόλιο για τον ξυλοδαρμό 19χρονου φοιτητή

Σε σχόλιό της για τον ξυλοδαρμό που υπέστη 19χρονος φοιτητής την Τετάρτη 12 Αυγούστου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια προσαγωγής του, η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ αναφέρει:

«Η ΠΟ Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ καταγγέλλει την αδικαιολόγητη επίθεση που δέχτηκε 19χρονος φοιτητής από αστυνομικούς στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στα συνεχιζόμενα, απαράδεκτα περιστατικά αστυνομικής βίας, με ευθύνη της κυβέρνησης. Η νεολαία να καταδικάσει την ένταση της καταστολής και τον αυταρχισμό με ακόμα πιο μαζικούς και αποφασιστικούς αγώνες για σπουδές και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα».

Να θυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη όταν ο φοιτητής μαζί με τρεις φίλους του, από τη Φλώρινα, επέστρεφαν από διακοπές στη Χαλκιδική και βρίσκονταν στο σταθμό του ΟΣΕ. Ο νεαρός ανέβασε το ένα πόδι του σε κάθισμα στην αίθουσα αναμονής και ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, του έκανε παρατήρηση. Ο νεαρός βγήκε έξω για να καπνίσει. Τότε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του φοιτητή, ο αστυνομικός τού επιτέθηκε με σφαλιάρες και γροθιά στη μύτη και στη συνέχεια τον ακινητοποίησε. Οπως φαίνεται σε βίντεο που κατεγράφη από άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στο σημείο, συνέχισε να δέχεται χτυπήματα ενώ δύο αστυνομικοί βρίσκονται από πάνω του.

Ο αστυνομικός που τον συνέλαβε ισχυρίστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ότι ο 19χρονος όταν του έκανε παρατήρηση τον εξύβρισε και ότι ζήτησε τα στοιχεία του επειδή δεν φορούσε μάσκα και όταν αρνήθηκε τον προσήγαγε και τελικά τον συνέλαβε επειδή αντιστάθηκε. Ο νεαρός τελικά κρίθηκε αθώος για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης, ωστόσο πηγές της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκαναν λόγο για «άσκηση απαιτούμενης βίας», λέγοντας ότι ο νεαρός ...«ειρωνεύτηκε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ