Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ενας νεκρός και ένας τραυματίας από πυρκαγιά σε φορτηγό πλοίο

Ενας ναυτικός έχασε τη ζωή και άλλος ένας τραυματίστηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στο φορτηγό πλοίο «Φανερωμένη», ενώ έπλεε κενό φορτίου στην Αραβική θάλασσα. Νεκρός είναι ο 55χρονος Β' μηχανικός του πλοίου, ενώ τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 26χρονος Γ' μηχανικός, και οι δύο Ελληνες. Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία «Marmara Navigation» και έχει ελληνική σημαία. Η φωτιά ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο και επεκτάθηκε σε μεγάλο μέρος του πλοίου, μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να κατασβεστεί με ίδια μέσα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του Β' μηχανικού που έχασε τη ζωή του, και απαιτούν από το υπουργείο Ναυτιλίας και τις υπηρεσίες του την πλήρη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

«Αλλος ένας ναυτεργάτης προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που δεν διστάζει διαρκώς να υπονομεύει ακόμα και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής για την ενίσχυση της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι ναυτεργάτες στα ποντοπόρα καράβια, όπως επισημαίνουν, «βιώνουν καθημερινά την ένταση της εκμετάλλευσης από την πολιτική των εφοπλιστών, που συνεχίζει να υπηρετεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, με την κατάργηση των ΣΣΕ, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις, την εντατικοποίηση της δουλειάς με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας». Την ίδια στιγμή, για χιλιάδες ναυτεργάτες συνεχίζεται ο πολύμηνος εγκλωβισμός, «με τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση να συνεχίζουν να μην παίρνουν κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας τους και τον ασφαλή επαναπατρισμό τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ