Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μπάγερν και Παρί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά

Την Κυριακή ο μεταξύ τους τελικός

Τέλος στις εκπλήξεις στο φετινό Champions League. Η Μπάγερν Μονάχου και η Παρί Σεν Ζερμέν στάθηκαν στο ύψος τους ως φαβορί της ημιτελικής φάσης, απέκλεισαν με χαρακτηριστική ευκολία τις αντιπάλους τους και την Κυριακή 23/8, 22.00 ώρα Ελλάδας στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με έπαθλο τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης 2019 - 2020.

Και ο τελικός του Champions League, όπως όλοι οι αγώνες των διοργανώσεων της UEFA τον τελευταίο μήνα, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στις εξέδρες, ελέω κορονοϊού.

Παρί: Στη «Γη της Επαγγελίας»

Εδώ και μια δεκαετία το πάλευε, φέτος τα κατάφερε. Η ...μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας, Παρί Σεν Ζερμέν, μετά από πολλές διαδοχικές αποτυχίες στο Champions League, έσπασε την «κατάρα» και έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης, νικώντας 3-0 τη Λειψία στον πρώτο ημιτελικό. Τυχόν κατάκτηση του τροπαίου από τους Παριζιάνους θα αποτελέσει άλλη μια απόδειξη για το τι μετράει στο σημερινό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς ο επιχειρηματικός όμιλος από το Κατάρ, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του τον σύλλογο, εδώ και χρόνια έχει ξοδέψει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της ομάδας.

Με αντίπαλο τη Λειψία η Παρί εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμη για τις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού ημιτελικού, κυριάρχησε και έφτασε στη νίκη με σκόρερ τους Μαρκίνιος (13'), Ντι Μαρία (42') και Μπερνάτ (56'). Αξίζει να αναφερθεί η αριστουργηματική ασίστ του Νεϊμάρ για το δεύτερο γκολ, αναμφίβολα από τα «χαϊλάιτ» της σεζόν.


Copyright 2020 The Associated

Ο Βραζιλιάνος αστέρας πάντως άθελά του έβαλε σε περιπέτειες την ομάδα του όσο και τον εαυτό του, καθώς μετά το τέλος του αγώνα αντάλλαξε φανέλες με παίκτη της Λειψίας, κάτι που η UEFA έχει απαγορεύσει στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των παικτών από την πανδημία, και έτσι δεν αποκλείεται να μην επιτραπεί η συμμετοχή του στον τελικό της Κυριακής.

Μπάγερν: Ακάθεκτη προς το 6ο

Ιδια εικόνα και στον άλλο ημιτελικό. Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, νίκησε 3-0 τη Λιόν και την Κυριακή θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Champions League για 6η φορά στην ιστορία της, στην 11η (!) παρουσία της σε τελικό - μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης έχει περισσότερες.

Μετά το ιστορικό 8-2 επί της Μπαρτσελόνα για τη φάση των «8», στον ημιτελικό η Μπάγερν δεν αγωνίστηκε με την ίδια ένταση και ορμή, αντίθετα κράτησε δυνάμεις για τον τελικό - εξ ου και τα ...μόνο τρία γκολ που σημείωσε. Από την πλευρά της, η Λιόν έκανε ό,τι μπορούσε και έχασε ορισμένες καθοριστικές ευκαιρίες, η διαφορά δυναμικότητας όμως ήταν μεγάλη και η Μπάγερν «καθάρισε» ήδη από το πρώτο ημίχρονο, με δύο γκολ του Γκνάμπρι (18', 33'). Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα (88') σκόραρε και ο Λεβαντόφσκι (55ο γκολ του τρομερού Πολωνού φορ για φέτος!), διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, που εδώ και καιρό έχει χριστεί πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του Champions League, ετοιμάζεται για τον τελικό της Κυριακής χωρίς προβλήματα απουσιών. Μόνο ο Μπόατενγκ, εκ των βασικών κεντρικών αμυντικών της ομάδας, αντιμετώπισε ένα μυικό πρόβλημα στη διάρκεια του ημιτελικού, η πιθανότητα να χάσει τον τελικό όμως είναι μικρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ