Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοροϊδία οι κυβερνητικές εξαγγελίες για την καθαριότητα των σχολείων

Με πρόκληση και κοροϊδία σε βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών ισοδυναμούν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις καθαριστριών. Οπως αποτυπώνουν τα στοιχεία σε περιοχές όλης της χώρας, οι ανάγκες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται, καθώς οι θέσεις που προκηρύσσονται είναι λίγες, ενώ πολλές από αυτές αφορούν εργαζόμενους με μερική απασχόληση.

Σε σύσκεψη καλεί συμβασιούχους στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, εκπαιδευτικούς και γονείς ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Πέμπτη 27/8, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο του νησιού. «Το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων είναι θέμα πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού», υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος. Στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας αναλογούν 69 θέσεις, στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας 17 και στο δήμο Νότιας Κέρκυρας 11, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι θα δουλεύουν με μερική απασχόληση.

Σε 21 σχολικές καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 18 θα δουλεύουν με 4ωρο, αντιστοιχούν οι θέσεις που προκηρύσσονται στο δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Αντίστοιχα, στο δήμο Σιντικής Σερρών, σύμφωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» προβλέπονται 17 εργαζόμενες μερικής απασχόλησης και μόλις 6 πλήρους ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ