Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στο επίκεντρο ο Μέσι

Σε πλήρη κινητικότητα βρίσκονται οι ισχυρότερες ευρωπαϊκές ομάδες σε ό,τι αφορά το μεταγραφικό πεδίο, για την ενίσχυσή τους ενόψει της νέας σεζόν. Ηδη, έχουν γίνει μια σειρά από «ηχηρές» μετακινήσεις, άλλες φημολογούνται και όπως κάθε χρόνο πέφτουν στην αγορά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ομάδα που αναμφίβολα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτήν τη στιγμή είναι η Μπαρτσελόνα. Μετά την καταστροφική σεζόν που πραγματοποίησαν, οι «μπλαουγκράνα» έχουν μπει σε διαδικασία ολικής ανασυγκρότησης σχετικά με το έμψυχο δυναμικό τους, κάτω από τις οδηγίες του νέου τους τεχνικού Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός προπονητής απ' ό,τι φαίνεται έχει ήδη «τελειώσει» μια σειρά από παίκτες, οι οποίοι τις τελευταίες τουλάχιστον δύο χρονιές είχαν συγκεντρώσει τα «πυρά» της κριτικής για την απόδοσή τους, με πιο χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις των Λουίς Σουάρες και Ιβάν Ράκιτιτς. Τον Ουρουγουανό επιθετικό, που όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει παρελθόν για την Μπαρτσελόνα μετά από έξι χρόνια, διεκδικεί πλέον η ...μισή Ευρώπη.

Το σημαντικότερο θέμα όμως για τους Καταλανούς είναι τι μέλλει γενέσθαι με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ φέρεται να είναι απογοητευμένος από την πορεία της Μπαρτσελόνα τα τελευταία χρόνια και να επιθυμεί την αποχώρησή του, κάτι που αν γίνει θα προκαλέσει «σεισμό» στην ποδοσφαιρική Ευρώπη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φαβορί για την απόκτησή του εμφανίζεται η Μάντσεστερ Σίτι (κυρίως λόγω της παρουσίας στον πάγκο της του Πεπ Γκουαρντιόλα, με τον οποίο ο Μέσι έχει συνεργαστεί άψογα στο παρελθόν), αλλά αναμένεται να δώσουν μάχη επίσης η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ιντερ κ.ά.

Σε ό,τι αφορά το αγγλικό ποδόσφαιρο, την «παράσταση» κλέβει μέχρι στιγμής η Τσέλσι. Οι «Μπλε» του Λονδίνου, μετά από ένα χρόνο χωρίς εξωτερική ενίσχυση λόγω τιμωρίας από την UEFA, αυτό το καλοκαίρι πραγματοποιούν εντυπωσιακό μεταγραφικό «ντεμαράζ». Ηδη έχουν κλείσει τον Βέρνερ από τη Λειψία, τον Ζίγιεχ από τον Αγιαξ και τον Τιάγκο Σίλβα από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ φέρεται επίσης να βρίσκονται πολύ κοντά στην απόκτηση των Χάβερτς και Τσίλγουελ - την ίδια ώρα πάντως ενδέχεται να χάσουν τον Ενγκολό Καντέ, για τον οποίο ενδιαφέρονται μεταξύ άλλων η Ρεάλ Μαδρίτης και η Ιντερ.

Κατά τ' άλλα, η Σίτι έχει κλείσει τους Φεράν Τόρες και Νέιθαν Ακε (έχει χάσει όμως ταυτόχρονα τον Σανέ, ο οποίος μετακινήθηκε στην Μπάγερν), η Λίβερπουλ βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον πρωταθλητή Ευρώπης με την Μπάγερν Τιάγκο Αλκάνταρα, ενώ βέβαια έχει αποκτήσει τον Στέφανο Τσιμίκα από τον Ολυμπιακό, και η Αρσεναλ έχει ενισχυθεί με τους Γουίλιαν και Σέντρικ Σοάρες. Οσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καλά κρατεί το μεταγραφικό «σίριαλ» για την απόκτηση ή όχι του Τζέιντον Σάντσο, από την Ντόρτμουντ, ο οποίος θεωρείται το πιο «καυτό» όνομα στον κόσμο στις ηλικίες κάτω των 20 ετών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σφραγίζονται τα ημιτελικά (2024-04-16 00:00:00.0)
Εφιαλτική πρεμιέρα (2013-09-18 00:00:00.0)
Τα βλέμματα στο «El Classico» του Κυπέλλου (2013-01-30 00:00:00.0)
Πρόωροι... τελικοί (2012-12-21 00:00:00.0)
Νέο πρόσωπο ο Τζιόλης (2006-11-11 00:00:00.0)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ (1998-08-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ