Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιά στην Αχαΐα

Ενισχύθηκαν χτες το απόγευμα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην Ανω Καλλιθέα Αχαΐας. Η πυρκαγιά έκαιγε σε δύσβατο σημείο χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο επιχειρούσαν 64 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων και 18 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε αργά χτες το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, κατά της διάρκεια της εκφόρτωσης ερπυστριοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής κοντά στην Πλατανόβρυση, για να ξεκινήσει διαδικασία δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών, το όχημα υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε έναν άνδρα και να τον τραυματίσει σοβαρά στα πόδια.

Εξάλλου, πυρκαγιά εκδηλώθηκε χτες και σε δασική έκταση και στην περιοχή Συνετιό στο Κόρθι της Ανδρου. Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν και εθελοντές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ