Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ
Ανακήρυξη υποψηφιότητας Τραμπ με φόντο τις ενδοαστικές αντιθέσεις

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με έμφαση στην «ασφάλεια» των Αμερικανών - την ώρα που περίπου 180.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο από κορονοϊό - και στις προειδοποιήσεις για νοθεία στις επερχόμενες εκλογές, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τη Δευτέρα στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, που τον ανακήρυξε και επίσημα υποψήφιο του κόμματος για τις 3 Νοέμβρη απέναντι στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών δεν θα ψηφίσει προγραμματική πλατφόρμα και, όπως ανακοινώθηκε (τουλάχιστον προς το παρόν), θα περιοριστεί στην υποστήριξη της πολιτικής Τραμπ. Αλλωστε, ενδεικτικό των περίπλοκων ενδοαστικών αντιθέσεων που δυναμώνουν στις ΗΠΑ είναι και το ότι στελέχη του κόμματος μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, την περασμένη βδομάδα, εκφράζοντας στήριξη στον Μπάιντεν.

Από τη μεριά του, ο Τραμπ υποστήριξε ακόμα μια φορά ότι «ο μοναδικός τρόπος να μας πάρουν τη νίκη είναι να κάνουν νοθεία», επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες για την επιστολική ψηφοφορία, που φέτος αναμένεται να είναι πιο ευρεία εξαιτίας της πανδημίας. Οπως είπε, κάτι τέτοιο μπορεί να πολλαπλασιάσει τις παρατυπίες και τις απάτες. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η πανδημία «χρησιμοποιείται για να κλέψουν τις εκλογές».

Στο συνέδριο κυριαρχούν θέματα «νόμου και τάξης», του δικαιώματος της οπλοκατοχής, των μειώσεων φόρων, των «ξεχασμένων» Αμερικανών και Αμερικανίδων, της οικονομίας. Τόσο ο Ντ. Τραμπ όσο και άλλοι ομιλητές κατηγόρησαν τους Δημοκρατικούς ότι θα αποδυναμώσουν την αστυνομία, θα καταργήσουν την εξόρυξη υγροποιημένου φυσικού αερίου και πετρελαίου (fracking), θα ανοίξουν τα σύνορα, θα αναλάβουν την ιατρική περίθαλψη και θα αυξήσουν τους φόρους - τίποτα από όλα αυτά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα των Δημοκρατικών.

Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις οι Δημοκρατικοί εμφανίζονται να προηγούνται των Ρεπουμπλικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ